Mette-Marit takket for pilot-hjelp

Skal ha brutt sammen før avreise til Tromsø

GARDERMOEN/TROMSØ (VG) Her takker kronprinsesse Mette-Marit smilende SAS-kaptein Stein Edvard Sletaune for en fin flytur. Få timer tidligere skal hun ha brutt sammen i gråt før reisen til Tromsø i går.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Men da kronprinsparet kom om bord, gikk det helt fint - ikke minst takket være kaptein Sletaune.

- Jeg snakket med Kronprinsessen før flyavgang. Da var det visse problemer, uten at jeg vil si noe mer om det. Men turen nordover gikk kjempefint, sa Sletaune til VG etter landing.

Gråtende

Etter det VG kjenner til, skal kronprinsparet ha kommet tidligere enn planlagt til Gardermoen. De ville forberede seg godt før turen.

En psykolog skal ha vært med i følget for å hjelpe Mette-Marit å takle flyskrekken hun har slitt med lenge. Men selv med profesjonell hjelp skal tanken på å skulle fly igjen ha blitt for mye for Kronprinsessen. Hun satt først sammen med psykologen i enerom for å forberede seg, men kom gråtende ut fra samtalen. En oppskaket Mette-Marit skal ha uttalt at hun ikke ville fly til Tromsø som planlagt. Da trådte en støttende ektemann til.

Kronprins Haakon tok sin frue med inn i et eget rom for å prate. Etter et drøyt kvarter kom ekteparet ut igjen. Haakon hadde åpenbart klart å berolige Mette-Marit, og hun hadde bestemt seg for å forsøke å reise som planlagt.

Psykologen dro tilbake med den kongelige limousinen, mens kronprinsparet ble fulgt til utgangen.

Kom smilende ut

Mette-Marit skal ha vært tydelig preget på vei inn i flyet, men gikk om bord. Der ble hun tatt imot av den erfarne flykapteinen Stein Edvard Sletaune. Han håper han, og besetning på SK380, kan ha vært med på å kurere Mette-Marits flyskrekk, eller i det minste ha gjort den mindre.

Mette-Marit kom i alle fall smilende ut av flyet etter en perfekt landing i Tromsø.

Kronprinsessen stoppet lenge og takket SAS-kapteinen hjertelig for flyturen. Det var ingen tegn til hverken angst, frustrasjon eller nerveproblemer etter den snaut to timer lange flyturen fra Gardermoen til Langnes lufthavn i Tromsø.

Til pressen hadde Kronprinsessen følgende å si:

- Vi hadde en fin flytur.

Kronprinsparets popularitet er stor. Det er ingen tvil om at Mette-Marit appellerer voldsomt til barn og unge.

Da paret startet på sin spasertur i Storgata, var det et folkehav som langt på vei konkurrerer ut 17. mai-feiringen i Tromsø.

Paret kom til Tromsø for å åpne Nordlys-festivalen; en klassisk musikkfestival som arrangeres for 15. gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder