KAN GÅ DUKKEN: Biodieselfabrikken Uniol må antagelig legge ned produksjonen. Fra venstre: Roar Frølandshagen (tillitsvalgt) og Runar Jensen (fabrikksjef). Foto: Linn Cathrin Olsen/VG

- Uniol stanser produksjon av biodiesel

Norges eneste biodieselfabrikk blir lagt ned, dersom ikke Stortinget omgjør regjeringens beslutning om å fjerne avgiftsfritaket.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Styret i Fredrikstad-bedriften Uniol satt i møte utover kvelden søndag, men konklusjonen blir ifølge NRK at anlegget til 350 millioner kroner blir stanset. De 16 ansatte som har fått permitteringsvarsel, blir dermed arbeidsledige.

LES OGSÅ: Zero om regjeringens biodiesel-vedtak: Det er horribelt

Styreleder Øystein Haslum sier til NRK at situasjonen er svært mørk, og at produksjonen blir innstilt mandag eller tirsdag.

- Dette er en trist dag for alle våre ansatte som vil miste jobben. Det er en trist dag for klimaet. Det er selvfølgelig også beklagelig med tanke på tapte investeringer, og det slår beina under en viktig, klimavennlig satsing i Norge. I så måte har investeringer i miljøvennlig teknologi fått seg et alvorlig skudd for baugen, sier Haslum.

Haslum setter fortsatt sin lit til at det skal bli mulig å få overtalt regjeringspartiene til å snu. I så fall vil også styret omgjøre beslutningen om å stanse produksjonen.

- Det som skjer torsdag, blir helt avgjørende for Uniols framtid, sier styrelederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder