Kristin-drapet: Politiets tipstelefon 331 32 000: Mopedmannen ringes inn

Det er trolig bare et tidsspørsmål før drapsetterforskerne i Larvik har sporet opp eieren av den mystiske cross-mopeden.

Artikkelen er over 20 år gammel

- Jeg er optimistisk med tanke på å finne mopedføreren, sier politimester Svein W. Løsnes. Han opplyser at saken «svært raskt» kan snu seg og at det dermed blir et gjennombrudd i etterforskningen.

Etterforskerne av drapet på Kristin Juel Johannessen (12) har lagt ut et svært finmasket nett av vitneobservasjoner.

- Mopedeieren er i vitnematerialet, og vi tror at også gjerningsmannen er å finne der, selv om vi ikke nå har grunnlag for å si at mopedeier og gjerningsmann er samme person, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie.

Hjelm og bag

Men for hver time som går uten at mopedeieren melder seg, minsker muligheten for at han eller hun bare er et interessant vitne - på grunn av den enorme oppmerksomheten rundt mopedsporet.

Minst ett av vitnene har oppgitt en bestemt type moped til politiet. Et vitne har også forklart at det lå en hjelm og en bag ved siden av den parkerte mopeden.

Denne opplysningen vil politiet imidlertid ikke gå ut med, av frykt for at den skal være uriktig.

Politiet tror at gjerningsmannen er å finne på minst ett, men sannsynligvis flere, av tipsene som ligger i politiets analyse-PC på Larvik politikammer.

Sirkles inn

Enorm respons fra publikum, kombinert med at stadig flere har mobiltelefon, er de to viktigste årsakene til at politiet i går kunne starte jobben med å ringe inn moped-eieren:

* Mer enn 400 tips fra publikum gjør at politiet om kort tid har en komplett tidslinje, hvor de kan plotte alle bekreftede og ubekreftede meldinger.

* Utskrifter fra Televerkets basestasjoner gjør at politiet helt presist kan tid- og stedfeste en stor del av observasjonene. Årsaken er at påslåtte mobiltelefoner er i kontakt med basestasjonene, og dermed legger ut et elektronisk spor over alle bevegelser.

* I tillegg vil nøyaktige utskrifter over alle mopeder fra Motorvognregisteret sette politiet i stand til å oppsøke hver eneste mopedfører.

Forteller mye

At en cross-moped er sentral, forteller etterforskerne andre, viktige opplysninger:

* En moped tilbakelegger ikke større avstander. Eieren er å finne i lokaldistriktet.

* Cross-utgavene eies og kjøres av ungdom, bare helt unntaksvis av personer over 18 år.

* Selv om en moped teoretisk sett kan tilbakelegge mer enn helt korte distanser, er ungdom stedfaste, og har ofte faste samlings- og møteplasser.

Det at det blir svært vanskelig for mopedeieren å «gjemme seg» i de mange presise observasjonene, gjør at bygda håper på en rask oppklaring av drapet på Kristin.

Men samtidig øker frykten for at det kan være en av deres egne, en person fra distriktet, som står bak den grusomme ugjerningen.

Mer om

  1. Kristin-drapet

Flere artikler

  1. Politiet tror hun ble kvalt

  2. Kristin-drapet: Felt av moren

  3. Sandefjord-mann pågrepet og siktet

  4. Slik var hun kledd

  5. Jente (12) funnet død

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder