UTILSIKTET: Et vådeskudd ble avfyrt fra en MP-5 maskinpistol i bakgården til politihuset på Grønland i Oslo i januar. Foto: Akrivfoto: Berit Roald NTB scanpix

Skjøt hull i baksetet med maskinpistol

Oslopolitiet måtte varslet Spesialenheten om et nytt
vådeskudd i januar i år, etter at det gikk galt i bakgården til politihuset på Grønland.

David Bach
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Hendelsen fant sted like før midnatt den 16. januar.

Ifølge PODs rapport til Justis- og beredskapsdepartementet, som VG har fått tilgang til, ble det avfyrt ett enkelt skudd fra en MP-5 maskinpistol da våpenet skulle sjekkes før patruljekjøring.

«Det ble gjennomført tømmeprosedyre ved bilen da vådeskuddet ble avfyrt», står det å lese.

Skuddet traff baksetet i tjenestebilen, og det var ingen andre i umiddelbar nærhet da det skjedde, kommer det frem av rapporten.

Stakk fingeren i kollegaens hylster: Skjøt henne i leggen

Årets første

Pressesjef Unni Grøndal ved Oslo politidistrikt bekrefter hendelsen overfor VG, men ønsker ikke å kommentere saken. Grøndal viser til at den er oversendt til Spesialenheten og behandles der.

Det er det første kjente vådeskuddet i 2017, og det første i Oslo politidistrikt siden et skudd gikk av på Holmlia i november. Også da var det uten at andre personer var i nærheten, og også da oppsto det materielle skader på en politibil.

Grøndal ønsker ikke å utdype omstendighetene rundt det nyeste vådeskuddet, eller om det har fått noen konsekvenser.

PST på hyttetur: Skjøt hull i vinduet

Utredning om bevæpning i mars

Ved tidligere tilfeller er noen tjenestepersoner midlertidig fratatt våpengodkjenningen og har måttet ta ny prøve, mens andre ikke har møtt reaksjoner, avhengig av omstendighetene.

I starten av februar i fjor ble det slutt på politiets midlertidige bevæpning, etter 14 måneder. I løpet av den perioden hadde politiet avfyrt minst 25 vådeskudd.

Et utvalg som skal utrede mulig fremtidig bevæpning av politiet er ventet å fremlegge sin rapport den 15. mars i år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder