Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er ikke fremmed for å samarbeide også med Ap for å få et forutsigbar fiskeripolitikk. – Vi står ikke så langt fra hverandre, hevder han. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

Per Sandberg vil samarbeide med Ap

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) mener Frp og Høyre må samarbeide med Ap om det skal lykkes å få en forutsigbar fiskeripolitikk.

  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

I et intervju med Fiskeribladet sier Sandberg at han tror at et samarbeid med Arbeiderpartiet er fullt mulig, riktignok ikke etter høstens valg, men om fire år.

– Jeg kontaktes stadig vekk av Ap-ere fra hele landet som er enige med meg, så det tror jeg, sier Sandberg til avisen.

Han sier Frp og Høyre trenger Ap ved sin side i fiskeripolitikken.

– Vi står ikke så langt fra hverandre. Og Frp og Høyre kan sammen med Ap skape forutsigbarhet i fiskeri- og havbrukspolitikken. Det trenger næringen, og derfor må vi enes for å sikre fremtidig politisk forutsigbarhet, mener fiskeriministeren.

VG Spesial: Alt om stortingsvalget

Store forskjeller

Ap-representant Martin Henriksen, som tidligere har vært politisk rådgiver i Fiskeri- og kystdepartementet, lar seg imidlertid ikke smigre, og han fnyser av fiskeriministerens utspill.

– Dette sier vi ganske enkelt takk, men nei takk til. Vi har tross alt brukt de siste fire årene på å stoppe mye av tullet Frp har forsøkt seg på, som å skrote pliktordningen, sier Henriksen til NRK.

Sandberg foreslo opprinnelig å fjerne pliktleveringssystemet for torsketrålerne, men trakk hele forslaget da det strandet i næringskomiteen på forsommeren. Henriksen mener Sandberg har god grunn til å være bekymret.

– Han har grunn til å være bekymret med tanke på de delene av fiskeripolitikken hans som fører til at fisken fjernes som fellesskapets eiendom. Det er store forskjeller på Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet i fiskeripolitikken, og vi ønsker derfor en ny regjering, sier Henriksen.

Troms-representanten sier han ikke vet hvilke Ap-folk Sandberg sikter til, men sier han får daglig beskjed om at kysten har fått nok Frps fiskeripolitikk.

Kaos på begge sider: Dette er alternativene

– Trenger ikke Ap

Til Fiskeribladet sier Sandberg at han personlig skal ta ansvar for at et samarbeid kan bli et reelt alternativ foran neste stortingsvalg.

– Jeg er trygg på at det jeg har utrettet som fiskeriminister, er det som fortsatt må til for å få forutsigbarhet i næringen. Og da må ikke det ødelegges ved et regjeringsskifte, sier statsråden.

– Men selvsagt, jeg trenger ikke å ha med Arbeiderpartiet, men det hadde vært klokt for å få til en forutsigbar politikk som står seg over tid, understreker Frp-statsråden overfor NRK.

I intervjuet med Fiskeribladet sier Sandberg at han er interessert i å fortsette som fiskeriminister:

– Om Erna vil ha meg, fortsetter jeg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder