KJØRER UANSETT: Manglende førerkort hindrer ikke en sørlending i å kjøre bil. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB scanpix

Dømt ti ganger for kjøring uten lappen

45-åringen fra Kristiansand gir blaffen i at han ikke har lappen. Nå er han dømt for 10. gang for kjøring uten gyldig førerkort.

  • Gordon Andersen

Artikkelen er over fire år gammel

Han må belage seg på fengsel i 30 dager etter at han i starten av mai stilte opp i Kristiansand tingrett og ga nok en tilståelse for hvorfor han farter rundt som han gjør.

«Siktede er domfelt så mange ganger for kjøring uten gyldig førerkort at det synliggjør en manglende respekt for de regler som gjelder», står det i dommen fra tingretten.

Retten mener at fysisk opphold i fengsel er det eneste som hjelper overfor personer som bevisst velger å se bort fra regelverket.

Det er andre gang 45-åringen får en ubetinget straff for å ha kjørt uten lappen.

45-åringens forklaring om at han skulle hjelpe en kamerat med å kjøre en bil til vraking, blir for dommeren bare et konkret eksempel på hvor mye han gir blanke i reglene.

Kjedet seg i julen

Unnskyldningen var likevel et hakk mer konkret enn da han ble dømt ved forrige anledning for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Det var sent på kvelden 2. juledag 2013 da han ble tatt for å ha kjørt med morens bil inne på et industriområde i Kristiansand.

Da han møtte i retten, forklarte han at han hadde kjedet seg i julen og ville ut og lufte seg litt. Han fortalte da i retten at han hadde hatt lappen i 1999, men mistet den.

Selv om kristiansanderen notorisk kjører uten lappen, må han se seg slått av et bysbarn som nylig ble omtalt i Fedrelandsvennen. En mann på 50 år ble 1. mai stoppet for 122. gang av politiet uten førerkort. I tillegg er han også tatt 22 ganger for kjøring i ruset tilstand.

Les også

Mer om

  1. Krim

Flere artikler

  1. Mann i Ålesund tatt uten førerkort for trettende gang

  2. Klæbo har tatt lappen igjen: – Nå har jeg tatt konsekvensene av det som skjedde

  3. «Farmen»-Magnhild mistet lappen: – Dette er katastrofalt

  4. Pluss content

    I disse landene er det billigst å ta førerkort

  5. «Farmen»-Magnhild mistet lappen: – Dette er katastrofalt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder