STORBESLAG: Her ligger noen av dopingpreparatene Bergen-politiet har beslaglagt i onsdagens aksjon.

STORBESLAG: Her ligger noen av dopingpreparatene Bergen-politiet har beslaglagt i onsdagens aksjon. Foto: POLITIET

23 pågrepet i dopingaksjon i Bergen: Fant kongepyton og narkotika

En kongepyton og flere typer narkotika er blant beslagene etter at Bergen-politiet slo til mot et dopingmiljø i byen onsdag. Aksjonen var rettet mot det politiet omtaler som rollemodeller i bodybuilder-miljøet.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I 21-tiden var 20 personer pågrepet i aksjoner i Bergen og omegn, men politiet ville ikke utelukke flere pågripelser. Sent onsdag kveld melder Bergensavisen at ytterligere tre personer er arrestert.
– Etter en relativt omfattende etterforskning har vi hatt grunnlag for å mistenke flere personer i treningsmiljøet i Bergensområdet for bruk av ulovlige midler, og derfor har vi i dag og i kveld gjennomført en aksjon mot dette miljøet, sier visepolitimester Olav Valland i Vest politidistrikt, til VG.
Ifølge Valland er det beslaglagt mindre mengder ecstasy, hasj og amfetamin. De har også funnet flere dopingpreparater, blant annet veksthormoner og to relativt store beslag av testosteron.

– Aksjonen er rettet mot personer vi mener ut ifra etterforskning fremstår som en slags forbilder, spesielt i sosiale medier, for andre personer i bodybuilder- og fitnessmiljøet.
Blant de pågrepne opplyser politiet overfor NTB at det finnes trenere, personer som tar modelloppdrag og flere som har sponsorkontrakter.

Sett denne? Rekordbeslag av øl til Norge

HELT PYTON: Denne pytonslangen ble også beslaglagt og levert videre til akvariet i Bergen. Foto: POLITIET

Fant kongepyton hjemme hos pågrepet

Valland påpeker at forskning har vist hvordan dopingmidler kan ha en negativ helsemessig og psykisk effekt, samt at man i andre politidistrikter har foretatt undersøkelser som viser en nær relasjon mellom dopingbruk og voldelig oppførsel.
Tidligere i sommer ble et titalls personer pågrepet i en lignende aksjon i Rogaland, i det politiet omtalte som «Norgeshistoriens største aksjon mot dopingmiljøer».

14 av de siktede, som er i 20- til 40-årene, ble pågrepet på egen bopel, mens seks personer ble pågrepet på to ulike treningssentre i Bergen. Kongepytonen som ble beslaglagt ble funnet hjemme hos en av de involverte. Den er nå overlevert akvariet i Bergen.
– Flere av de pågrepne har erkjent å ha brukt dopingmidler, opplyser Valland.

Rundlurt av politiet: Bedrageri-dømt reality-deltaker tatt i politi-felle

– Fokuset mot miljøet fortsetter

De som har blitt tatt med dopingmidler kan ifølge visepolitimesteren vente seg bøter på mellom 10. til 20.000 kroner. Andre, der politiet mistenker annen befatning enn kun bruk av dopingmidler, risikerer også siktelser for salg av ulovlige dopingpreparater.
Onsdag kveld er aksjonen ifølge politiet fortsatt pågående. Det gjenstår fortsatt mye etterforskning i saken og flere avhør.

– Fokuset mot dette miljøet vil fortsette, selv om denne aksjonen nå går inn i sluttfasen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder