KLAR TALE: Amal Aden er en kjent forfatter og samfunnsdebattant. Her intervjues hun av forfatterkollega Aslak Nore på Litteraturhuset i Oslo i 2011. Foto: Lars Akerhaug

Amal Aden: - Jeg ble slått ned av to somaliske kvinner

Forfatteren Amal Aden (30) ble påført kutt i hodet og fikk knust brillene sine da hun fredag morgen skal ha blitt angrepet av to somaliske kvinner ved Nationaltheatret i Oslo.

  • Eirik Borud

Artikkelen er over seks år gammel

Den profilerte samfunnsdebattanten skulle treffe forfatterkollega Aslak Nore da episoden inntraff, skriver NRK, som først omtalte saken.

- Jeg ble slått ned av to somaliske kvinner. To voksne kvinner i lang hijab kom mot meg. Det skjedde så fort, de snakket somali, de sa «du er en skam for islam og somaliere», «du er årsaken til at unge somaliere flytter hjemmefra», sier Aden til Aftenposten.

30-åringen har skrevet flere bøker om likestilling, homofili og det flerkulturelle Norge, og har snakket åpent om sin homofile legning.

Sammen med Nore skulle hun til Stabekk videregående skole for å holde foredrag senere på dagen. Han bekrefter overfor Aftenposten at Aden var påført synlige skader da han møtte henne like før klokken åtte fredag morgen.

- Jeg kan bekrefte at hun hadde et kutt i pannen og at brillene var knust. Hun hadde vondt i hodet og var litt svimmel, sier Nore til avisen.

Aden vil anmelde overfallet. Oslo politidistrikt opplyser til Aftenposten at de er klar for hendelsen, men at de av hensyn til fornærmede ikke ønsker å bidra til mer oppmerksomhet rundt saken.

Flere artikler

  1. Amal Aden anmeldte voldssak - henlagt

  2. Når ble det farlig å si det «alle» mener?

  3. Somalisk nettverk: PST innkaller norsksomaliere

  4. Amal Aden svarer på kritikken: Meg selv

  5. - Minoritetskvinner blir bedt om å dempe seg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder