GUTTETUR: Den glade kompisgjengen bestående av president Kjell Steen, økonomiansvarlig Rolf Lunden, selskapsansvarlig Kjell Børge Lindekleiv og PR-ansvarlig Erik Wennerberg. Foto: Privat

Fra Norge til Gibraltar- på scooter!

Kompisgjengen i «Kjell’s Angel’s» er nok over gjennomsnittet eventyrlystne. De satte seg på hver sin scooter og kjørte de 3788
kilometerne til Gibraltar.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er helt fantastisk å kunne reise på en sånn tur. Da blir vi som 16-åringer på mopeden igjen. Toppfarten er på rundt 80 kilometer i timen, men det er akkurat passe for oss gamle gubber, sier PR-ansvarlig i klubben Erik Wennerberg til VG.

Les også: Roy ruller på moped til Spania

Klubben «Kjell’s Angel’s», bestående av president Kjell Steen, økonomiansvarlig Rolf Lunden, selskapsansvarlig Kjell Børge Lindekleiv og PR-ansvarlig Erik Wennerberg fra Vennesla har kjørt moped sammen de siste 12–13 årene. I 2006 kjørte de 50-kubikere til Russland, og etter ti år trengte de et skikkelig jubileum.

– Rolf hadde sett en lastebåt i havnen som det sto Gibraltar på. Han tenkte hvor er nå dette? Etter en titt på kartet skjønte vi at hit må vi kjøre scooter, sier Wennerberg.

Les også: Slik reiser du alene

MOPEDER: På 114 kubikk store mopeder kjørte de fire kameratene fra Vennesla til Gibraltar. Mopedene går akkurat passe fort for å få med seg alle inntrykk på veien, mener de. Foto: Privat.

Han forteller at de fire kameratene, som alle er i slutten av 50-årene, har enkelte helseproblemer og at turen derfor måtte utsettes noe. Men tre år etter lasteskipet med Gibraltar på hekken ble sett i havnen, satte de fire av sted på hver sin Yamaha-scooter på 114 kubikk.

Luksustrend: Betaler tre millioner for en ferie

Kjørte elleve timer daglig

Turen gikk gjennom Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike og Spania før de endte opp på Gibraltar. Og mandag kom de hjem til Vennesla etter endt tur.

– Det tok åtte dager med kjøring på cirka elleve timer hver dag. Man skulle tro det var slitsomt, men kroppen føles veldig bra. Vi hadde ikke en eneste uhell annet enn at presidenten nesten kolliderte med en hauk og at en fikk vepsestikk, sier Wennerberg lattermildt.

På vei tilbake satte de igjen scooterne i Spania og tok flyet hjem. Men kjøretøyene skal selvfølgelig transporteres hjem til Vennesla de også.

– Hvorfor scooter og ikke en større motorsykkel?

– Ingen av oss har førerkort på tung motorsykkel. Uansett går motorsykler så fort og vi vil kikke rundt oss og få med oss alt på veien. Dette er akkurat passelig fart. Man må ikke kjøre fra sjelen heller, inntrykkene må med, sier Wennerberg.

Fått med deg? Hit bør du reise i 2016

ÅTTE DAGER: I 2006 kjørte kameratene til Russland på scooter. Nå har de gjennomført den ambisiøse turen til Gibraltar som et jubileum. Foto: Privat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder