I dag åpner hun familiens gigaspa

Satt i kassa på Rimi

Var erfaren fallskjermhopper

Mener gjestene bør være nakne i fellesbadstuer

Camilla Hagen Sørli om faren: – Han er verdens beste pappa

Camilla Hagen Sørli (34) brukte mange år på å like business. Nå tar hun sentral posisjon i Stein Erik Hagens rike. Hun forteller om sitt forretningsliv med sin far – og at hun har elsket ham både som hetero og homo.

 • Bjørn Haugan
 • Terje Bringedal (foto)

Artikkelen er over fire år gammel

– Om man må være naken?

Camilla Hagen Sørli ser skeptisk på oss.

– Ja, det står her i presentasjonen under «Den nakne sannhet» at dere foretrekker at folk er nakne i saunaene.

Hun smiler, litt oppgitt og ser trolig for seg tittelen «Hagens gedigne nakenspa».

– Du, det der er helt standard. Av hygieniske årsaker mener vi det er best at folk er nakne i badstuene, men det er frivillig. Her ute ved bassengene får ingen være nakne. Det blir samme regler som på spahotellet Farris Bad i Larvik.

Synes det er deilig å kaste badebuksene: Nakenstøtte fra norske kjendiser

Vil treffe bedt

Fredag åpner hun og faren Stein Erik Hagen og deres familieselskap Canica et gedigen spa- og badeanlegg – The Well – på Kolbotn utenfor Oslo:

Han har brent av 400 millioner kroner på å bygge 11 bassenger, 15 saunaer, barer og restauranter, for voksne.

Les også: Stordalen og Hagen i pikant nakenstrid

– Det var Peter Ruzicka og jeg som dro det i gang, men nå har Camilla tatt over ansvaret, sier Stein Erik Hagen.

Vi er på forhåndsvisning. 20 minutter fra Oslo sentrum kommer vi inn i et skogsområde, hvor «The Well» troner mot deg.

Artikkelen fortsetter under bildet

NY GENERASJON: Camilla Hagen Sørli sier hun gleder seg over å skape nye selskaper og arbeidsplasser. – Det er noe av det viktigste jeg gjør. Her foran det dampende varmtvannsutebadet. Foto: Terje Bringedal , VG

Camilla Hagen Sørli tar imot og viser oss rundt i den ene badstuene etter den andre, hvor konseptene er hentet fra utlandet.

– Vi er ikke størst i Europa, men vi er best, fordi vi har hentet det beste fra spakulturer fra hele verden.

– Det koster 400-500 kroner for et dagspass; er det et sted for middelklassen og oppover?

– Nei, vi skal treffe ganske bredt. Vi tenker sånn; hvis du og kona går uten en gang i måneden på kino og restaurant, så kan du variere med å dra hit. Her kan du bade, være i ulike saunaer, lese i biblioteket, sove i stillerom og gå i restauranten og spise.

VG+: Åpenhjertig Stein Erik Hagen: Åpner for menn som kjæreste – ikke flere kvinner

– Og så er det ideelt for seminarer, 50-årsdager, julebord, firmafester og «dayaction» – ferie i egen by.

– Men dere har ikke hotelldel og overnatting?

– Nei, vi ligger 20 minutter fra Oslo og har åpent til sent på kveld. Vi har avtale med blant andre Royal Christiania hotell, hvor det går buss fra mange ganger om dagen; så det går fint an å ta seg et glass musserende.

(Vi sjekket prisen; 79 kroner for et glass prosecco og 450 for en flaske.)

For de over 18

Midt i det tre etasjer store anlegget som er ti ganger så stort som Farris Bad, ligger et 10 ganger 25 meters stort basseng med masse dyser og massasjepunkter – og 32 grader i vannet.

Det er 18 års grense for å nyte det.

– Å holde barn borte, er ikke det å holde en viktig del av bademarkedet borte?

– Vi har bygget et paradis for velvære og avslapning, hvor folk skal nyte og finne roen – uten barn og uten mobil. Noen timer uten mobilen, det er noe alle mennesker har godt av, sier Camilla Hagen Sørli.

Utenfor damper der fra varme utebad, med snøflak i luften.

Regjeringens skattekutt: Så mye sparer Ernas rike onkler

Det er mye kunst på veggene og flere gedigne bilder som fotograflillebroren Carl Erik har tatt, blant annet av Matterhorn.

Camilla Hagen Sørli er i dag aktiv eier i familieselskapet Canica. Hun er styreleder i Jernia og The Well, i tillegg til å inneha styreverv i Kremmerhuset og Voss Vind.

Hun har også ansvar for Canica Foundation, som blant annet driver Den Norske Prostatastiftelsen. Hun sitter i styret i tankesmien Civita og organisasjonen Nexus Norge.

VIN: Cafeen er enkel og trepreget. Her får du kaffe og et glass med vin, hvis du vil. – Vinen er bra og champagnen har jeg testet, sier Stein Erik Hagen. Foto: Terje Bringedal , VG

Kremmerånd og Rimi

Kremmerånden har hun fått siden hun var en neve stor.

– Vi vokste opp med en gründerfar med enorm gjennomføringsevne. Han er en av de mest visjonære menneskene jeg vet om og jeg har lært ekstremt mye av han. Kremmerånd, merkevarebygging og verdiskaping sto sterkt hos oss i oppveksten. Samtalene rundt kjøkkenbordet dreide seg mye rundt kunder, ansatte, kultur. Og selv om jeg ikke tenkte over det på den tiden, har det preget meg.

– Og det er slik at vi satt i kassa. Vi hadde våre første jobber på Rimi. Lykken var å bli 18 og få sitte i kassa. Jeg jobbet i kassa på Rimi Sinsen, Ica på Ullevål og Rimi på Slemdal. Det var stort fokus på kremmerånd og kjøp og salg, og selv om jeg ikke tenkte over det på den tiden, er jeg så utrolig takknemlig for det i dag.

I sin tid sa konkurrenten Ole Robert Reitan at han ikke fikk til å handle i andre butikker enn egne Rema 1000-butikker.

– Glad av å skape

Den nye generasjonen Hagen kjenner seg igjen.

– Jeg har fortsatt problemer med å gå inn i en Rema 1000-butikk. Det var jo erkerivalen vår i mange år. Og: Det er uhyre sjelden vi spiser sjokolade fra noe annet enn Nidar.

– Tuller du?

– Nei, det er bare sånn det er, men krokanrull er så god at jeg må spise litt innimellom. Butikkene og produktene stod i fokus til enhver tid, de var en del av oss og vi ble en del en del av dem.

Hagen om ekskonene: De visste jeg var bifil

– Jeg sliter også med å kjøpe gaver fra andre steder enn Jernia. Det er ikke like spennende for de 3-årige prinsessene mine, men man skal ikke kimse at utvalget på matbokser med rosa motiv hos Jernia. Men vi har fått Kremmerhuset under paraplyen, og de har jo leker også, sier hun og ler.

Leserne har sikkert skjønt det, men Nidar er et Orkla-produkt, hvor Hagen-familien er største eier og Jernia og Kremmerhuset også er under familieselskapet Canicas paraply.

– Familien samles rundt selskapene, diskuterer og deler tanker og ideer. Og mest av alt står vi for det sammen, vi fronter de sammen.

Men Camilla hoppet bokstavelig av i en del år: Mens lillesøster Caroline Hagen Kjos (31) viste stor interesse for å gå i sin fars fotspor, valgte Camilla å gå egne stier, blant annet var hun aktiv fallskjermhopper i mange år.

– Min mor er kunsthistoriker og akademiker, og etter noen år med økonomistudier inspirerte det meg til å ta en akademisk utdannelse.

HOT: En av mange badstuer. Denne er i to etasjer hvor det er over 100 grader i annen etasje. Foto: Terje Bringedal , VG

Men med avstanden til familiebedriften kom også lysten til å bidra tilbake.

– Jeg hadde behov for å stå noe på utsiden og høste erfaring. Det er trolig det beste som har skjedd, fordi jeg nå kjenner en stor glede over å være tilbake. Jeg har i dag funnet mitt fotfeste, midt i familiebedriften. Jeg gleder meg over å være aktiv eier og å skape bedrifter og arbeidsplasser.

Hagen om bruddet: - Skulle gjort dette for lenge siden

Hun er som styreleder kjent for å ha modernisert Jernia – og nå har hun fått ansvaret for over 100 ansatte på «The Well».

– Min fars store styrke har vært å bygge. Jeg opplever også at det er noen jeg brenner for. Jeg blir glad av å skape.

Borte i korridoren står faren og styrer med ett eller annet.

– En annen av hans store styrker er at han er så utrolig opptatt av detaljene. Han er her hver eneste dag. Akkurat nå går han gjennom all belysning. Det er små detaljer, men det er viktig.

– Hva har du lært av ham?

– Raushet og åpenhet. Og glede ved å bygge ting – skape arbeidsplasser.

– Han stod frem som homofil i høst. Hva tenkte du om det?

Gift to ganger: – Jeg er homofil

– Det var flott, og vi støtter ham fullt ut. Vi elsket ham som hetero og bifil og vi elsker ham som homofil. Han er verdens beste pappa og bestepappa for våre barn, sier hun om sin far og legger til:

– Vi er en svært nær og åpen familie med mange mine, dine og våre. Mangfold er noe vi setter høyt og de verdier har alltid vært viktige for mine foreldre. Og selv om det kanskje ikke har vært helt A4, men hva er egentlig A4, spør hun.

– Kan du prate med ham om alt?

– Ja, faktisk. Om alt.

Søsteren Caroline bor i Sveits, men er hovedansvarlig og sitter på den desidert største aksjeposten i Canica AS.

– Vi snakker sammen hver dag og opplever at vi har egenskaper som utfyller hverandre både privat og profesjonelt.

Hun har engasjert seg politisk og sitter i tankesmien Civita, som tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet har bygd sterk.

Gir 500.000 til åpen folkekirke: Hagen kjemper for de homofiles plass i kirken

– Jeg er medlem av Høyre og vi synes i dag at Høyre og den borgerlige siden i hovedsak gjennomfører en politikk som vi kan støtte; ikke alt, men linjen er god.

Hun legger til:

– Norge er et godt land å bo i og jeg setter stor pris på den politikken regjeringen fører i dag. Spesielt innenfor skole, helse og samferdsel. Vi trenger en dynamisk skattepolitikk som stimulerer til etablering av nye arbeidsplasser innenfor privat sektor. Det vi ser i oljeindustrien gjør at det haster å få etablert nye virksomheter.

Les også

 1. VG-dokument: Tre rike familier stikker av med matmilliardene: Vurderer forbud mot betaling for hylleplass i dagligvarebutikken din

  Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) vurderer å forby at produsentene betaler for hylleplass i…
 2. Ny bok: - Stordalen la felle for å avsløre Hagen

  Petter Stordalen la en felle for å avsløre at Stein Erik Hagen lekket ufordelaktige opplysninger om ham fra styrerommet.
 3. - Jeg er ikke lam - jeg har flyttet nerver

  Det er ikke problemene og de mange operasjonene etter prolapsen som har ført til at døtrene nå har tatt over driften av…
 4. Så mye sparer Ernas rike onkler på regjeringens skattekutt

  20 av Høyres rikeste onkler og tanter sparte i fjor til sammen over 12 millioner kroner på den borgerlige regjeringens…

Mer om

 1. Næringsliv
 2. Stein Erik Hagen

Flere artikler

 1. Pluss content

  Camilla Hagen Sørli om sin far: «Vi elsket ham som hetero og bifil, og vi elsker ham som homofil»

 2. Pluss content

  Stein Erik Hagens mediesky sønn om: Sykdommen, familiearven og forventningene

 3. Stein Erik Hagen klarte knapt å gå og måtte bruke rullestol - nå er han operert i USA: –  Det var vellykket

 4. Hagen gir rekordbeløp til Høyre

 5. Stein Erik Hagen i sjokk etter eks-konas død: En storartet kvinne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder