ÅSTEDET: Politiet satt opp sperringer utenfor Kristen videregående internatskole (KVS) på Bygland i Setesdal etter knivstikkingen i desember i fjor. Foto: Sigurd Haugsgjerd / Setesdølen NTB scanpix

Google-søk etter «drap» og «kniv» på tiltaltes telefon

Den 18 år gamle mannen er tiltalt for å forsøke å drepe en jevngammel jente i Bygland i desember i fjor.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

18-åringen nektet straffskyld for drapsforsøk da saken startet i Kristiansand tingrett mandag. Forsvareren mener den unge mannen var utilregnelig.

– Det var bare kaos der inne, sa tiltalte om internatrommet til offeret der knivstikkingen skjedde. Tiltalte forklarte at han mener han stakk offeret seks ganger, skriver NRK.

Bakgrunn: Jente knivstukket på internatskole

Aktor Beate Rullestad-Jansen forklarte at det var funnet internettsøk etter ord som «drap» og «kniv» på tiltaltes telefon. 18-åringen kunne ikke huske å ha søkt etter disse ordene.

Aktoren vurderer å be om forvaringsdom for 18-åringen, som var 17 år da det påståtte drapsforsøket fant sted på en internatskole i Bygland i Aust-Agder.

– De sakkyndiges konklusjon er at det er høy grad av gjentakelsesfare i denne saken. Jeg ønsker å ta forbehold om å nedlegge påstand om forvaring, men det er et vanskelig spørsmål som jeg ikke tar endelig stilling til før etter bevisførselen, sier Rullestad-Jansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder