DYRT: Lambda-prosjektet i Bjørvika skal være både tregere og dyrere enn det nye forslaget. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Arkitekter lanserer nytt Munch-forslag

En arkitektgruppe presenterte tirsdag en skisse som foreslår hvordan et nytt Munch-museum i to etasjer kan bygges på Tøyen, til halve prisen av Lambda-prosjektet i Bjørvika.

Artikkelen er over syv år gammel

Beregningene viser at museet kan bygges både raskere og billigere enn tidligere utredninger har vist, skriver Aftenposten.

Arkitektene mener prisen kan komme ned i 1 milliard kroner. Det er 700 millioner kroner lavere enn tidligere utredninger. Museet kan stå ferdig i 2017, i stedet for 2022 som andre utredninger har vist til, ifølge forslaget som arkitektene Fredrik Torp, Stein Halvorsen og Didrik Hvoslef-Eide la fram tirsdag.

LES OGSÅ: Fullt kaos om nytt Munch-museum etter nye rapporter

Arkitektene har gjort dette på eget initiativ. Skissen de har utarbeidet, viser et nytt Munch-museum i to etasjer som ligger mellom det planlagte Veksthuset og det nåværende Munch-museet på Tøyen. Forslaget innebærer at museet blir innlemmet i en ny Munch-park, som ifølge forslaget deres vil være en kulturpark nesten på størrelse med Frognerparken.

Hvoslef-Eide understreker at skissen viser en mulighet, og at et endelig forslag kan komme som resultat av en arkitektkonkurranse i regi av Norske arkitekters landsforbund (NAL).

Forslaget blir møtt med positiv respons fra Fremskrittspartiet, men Carl I. Hagen mener fortsatt at Nasjonalgalleriets bygning vil være det beste stedet for et Munch-museum.

Libe Rieber-Mohn fra Ap liker både den lavere prisen og den kortere byggetiden, og håper at flere kan la seg begeistre. Marianne Borgen fra SV tror at dette kan bety økt interesse for Tøyen.

Flere artikler

 1. Kulturbyråden i Oslo reagerer på nytt Munch-utspill

 2. Ny rapport: Munch-alternativer minst like dyre som Lambda

 3. Hadia Tajik lover penger til Munch-museet

 4. Kunstnere i fakkeltog for Lambda

 5. Sparer millioner på å bygge Lambda

Fra andre aviser

 1. Arkitekter lanserer nytt Munch-forslag

  Fædrelandsvennen
 2. Slik kan et nytt Munch-museum på Tøyen bli

  Aftenposten
 3. - Dette ligner mer på sirkus enn på politikk

  Aftenposten
 4. Frp vil ha nytt hovedbibliotek på Tøyen

  Aftenposten
 5. Vi må vite hva vi betaler for

  Aftenposten
 6. Ap-politikere: - Vi burde vært del av Munch-avtalen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no