SIV OG ERNA: Fremskrittspartiet er større en Arbeiderpartiet på en ny måling InFact har gjort for VG. Foto: SCANPIX

SIV OG ERNA: Fremskrittspartiet er større en Arbeiderpartiet på en ny måling InFact har gjort for VG. Foto: SCANPIX

Frp størst i ny måling

Fremskrittspartiet er større enn Arbeiderpartiet på en fersk meningsmåling InFact har utført for VG. Også Høyre går fram og mangler bare 3 prosent på rent flertall sammen med Frp.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Dette er en gladmelding til Høyre-leder Erna Solberg: Hun kan holde dagens landsmøtetale med velgervind i ryggen.

I meningsmålingen klatrer Høyre over 20-tallet, en fremgang på 1,8 prosent.

- Dette er veldig hyggelig. Det er spesielt ålreit at vi får denne målingen nå som vi har landsmøte, og jeg synes Erna fortjente denne nå. Det har vært mange målinger opp og ned, sier Erling Lae, som velges til ny nestleder i partiet søndag morgen.

Solid byks

Også Frp gjør et solid byks, fram hele 4,7 prosent til 26,7. Dermed er partiet et halvt prosentpoeng større enn Ap. Samlet mangler Høyre og Frp bare fire mandater på å få flertall dersom denne målingen hadde vært stortingsvalg.

Undersøkelsen har en feilmargin på 2,3 %.

De tre tidligere regjeringskameratene Høyre, KrF og Venstre får samlet 56 mandater på denne målingen - ni flere enn Ap, og 11 flere enn Frp. Målingen er katastrofalt dårlig for de rødgrønne regjeringspartiene. De tre partiene får bare 67 mandater til sammen, dermed er flertallet hele 18 mandater unna. Størst er nedgangen for Ap, men også SV og Sp sliter tungt med å engasjere velgerne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder