INGEN STØTTE: Frp-leder Siv Jensen holder fast på at Frp ikke vil støtte en regjering av Høyre, KrF og Venstre. Foto: Scanpix
INGEN STØTTE: Frp-leder Siv Jensen holder fast på at Frp ikke vil støtte en regjering av Høyre, KrF og Venstre. Foto: Scanpix

Siv Jensen: - Ingen forskjell på Erna og Jens

INNENRIKS

(VG Nett) Det er svært liten forskjell på en rødgrønn regjering og en regjering med Høyre, KrF og Venstre. Det fastslår Frp-leder Siv Jensen.

Publisert:

Frp-lederen slo knallhardt mot de andre borgerlige partiene da hun ble grillet på TV2 mandag kveld. I utspørringen gjentok Jensen samarbeidsinvitasjonen til de tre andre partiene på borgerlig side. Samtidig gjorde hun det klart at Frps deltakelse i regjeringen er en forutsetning for å få en ny politisk kurs.

- Det blir ingen strengere asylpolitikk eller noen kraftige kutt i skatter og avgifter uten at Frp er med, sier hun.

PARTITEST:Usikker på partivalget? VG Netts partitest kan gi deg svaret.Ta testen her

Utfordrer Høyre

Frp-lederen ønsker ikke å gi noe klart svar på om Frp vil foretrekke en rødgrønn regjering eller en regjering av Høyre, KrF og Venstre.

- Det er ingen forskjell på de to alternativene, sier Jensen.

SAMLESIDE:Følg valgkampen på VG Nett

Hun avviser at det nå er en isfront mellom henne og Høyre-leder Erna Solberg, men reagerer kraftig på at de andre borgerlige partiene forsøker å holde Frp utenfor politisk innflytelse. Hun ber nå Solberg om å klargjøre Høyres posisjon.

- Vi ønsker å få til et samarbeid, men det er fortsatt uklart hva Høyre egentlig ønsker, sier Jensen.

SIV JENSEN:- Desperat og urimelig av Erna

Ingen garantier

Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg skulle mandag møtes til en felles fotoseanse i Stortinget, for å vise sin samarbeidsvilje. Møtet endte i en ny heftig diskusjon om regjeringssamarbeid. Erna Solberg gjentok at Høyre vil ha et regjeringsskifte dersom det rødgrønne flertallet forsvinner, og oppfordret Jensen til å være med på å få dette til.

LES OGSÅ:Kvinnene flykter fra Siv

Jensen ville imidlertid ikke gi noen garantier om å støtte en regjering der Frp ikke er med.

- Frp er det største partiet på ikke-sosialistisk side og vi fikk ikke betalt under Bondevik 2-regjeringen. Vi vil stemme for alt det vi er for og mot alt det vi er imot, sa Jensen.

Ifølge Frp-lederen er det Ap-leder Jens Stoltenberg som nå tjener på kranglingen blant de borgerlige partiene.

Her kan du lese mer om