Kvinne funnet død i bil – mann i 30-årene pågrepet i samme bil

FEIRING/OSLO (VG) Politiet rykket ut til et trafikkuhell ved Feiring på Romerike. I bilen fant de en død kvinne og en mann som nå er siktet for drap.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mannen sitter nå i varetekt, opplyser politiadvokat Andreas Christiansen i Øst politidistrikt.

Politiet har så langt ikke identifisert den avdøde kvinnen. De etterlyser personer som kan ha sett en sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn ved åstedet mellom klokken tre og seks natt til tirsdag.

– Det er skader på avdøde som tilsier at det er brukt en gjenstand. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, sier politiadvokat Andreas Christiansen i Øst politidistrikt.

Politiadvokaten forteller at politiet jobber ut fra en hovedteori, men ønsker ikke å gå inn på hva teorien innebærer. Han ønsker heller ikke å kommentere om det er eieren av bilen som er siktet.

Sikrer spor i leilighet

Han avslører imidlertid at politiet mener bilen kom kjørende sørover og at «ingenting tilsier at det var flere personer enn mannen og kvinnen i bilen».

– Vi holder alle dører åpne og etterforsker saken bredt, sier Christiansen.

VGTV: Se intervju med innsatslederen på stedet

UTENFOR VEIEN: Bilen hvor både den siktede og den døde kvinnen skal ha sittet i står med fronten i grøften på fylkesvei 33. Foto: Tore Kristiansen VG

Operasjonsleder Jan-Egil Gilberg i Innlandet politidistrikt bekrefter overfor VG at politiet sikrer spor i avdødes leilighet på Østre Toten.

Politiadvokat Christiansen ønsker ikke å kommentere hvem som eier leiligheten, men bekrefter at politiet er på stedet for å sikre spor i forbindelse med drapsetterforskningen.

SIKRER SPOR: Ifølge operasjonsleder Jan-Egil Gilberg sikrer krimteknikere spor i avdødes leilighet på Østre Toten. Foto: John Knut Bakken Totens Blad

Utforkjøringen skjedde på fylkesveien som går langs Mjøsa, like i nærheten av fylkesgrensen mellom Akershus og Oppland. Politiet har sperret av et stort område rundt bilen, som står med fronten i grøften.

Krimteknikere jobber nå på stedet sammen med uniformert politi.

Fraktet til sykehus

Innsatsleder Anders Bru forteller at kvinnen ble funnet død klokken 6.16 tirsdag morgen, etter at de 17 minutter tidligere hadde mottatt den første meldingen om trafikkuhellet.

– Politiet har iverksatt teknisk og taktisk etterforskning på stedet, sier Bru.

FRAKTET BORT: Ved 11.30-tiden tirsdag ble den døde kvinnen kjørt bort fra åstedet. Foto: Tore Kristiansen/VG

Den siktede mannen ble fraktet til sykehus og tatt hånd om av helsepersonell. Innsatslederen ønsker ikke å kommentere helsetilstanden hans for øvrig.

Bru ønsker heller ikke å kommentere hvilke skader kvinnen hadde eller en eventuell relasjon mellom den siktede og den døde. Ved 11-tiden ankom bårebilen åstedet, og en halvtime senere ble kvinnen fraktet bort.

– Vi har startet etterforskning, men hvordan og hvor ugjerningen har funnet sted, kan vi ikke gå nærmere inn på.

Totens Blad: Skyteepisode

Totens Blad mener å vite at det skal ha foregått skyting i forbindelse med hendelsen. Verken politiet på stedet eller operasjonssentralen ønsker å kommentere hvorvidt det er snakk om en skyteepisode.

ÅSTEDET: En mann er siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død i en bil på fylkesvei 33 ved Feiring på Romerike. Foto: John Knut Bakken Totens Blad

Det var vitner som meldte fra til politiet da de så at en bil hadde kjørt i grøfta.

Bilen de to personene satt i, er norskregistrert, opplyser politiadvokat Åsmund Yli. Det er snakk om en hvit personbil.

Vegtrafikksentralen meldte tidligere tirsdag morgen at fylkesvei 33 ved Sikkerlia, som ligger i Eidsvoll kommune, var stengt på grunn av åstedsbefaring på stedet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder