Ulykke mellom betongbil og personbiler på E18 i Bamble

E18 i Bamble var stengt i flere timer etter at en betongbil kjørte inn i to personbiler. En person er siktet etter hendelsen.

Publisert:

– Det er to personbiler og en lastebil som har vært involvert i en ulykke. Personbilene har stått i stillestående eller saktegående kø, og så har lastebilen kommet i fart bakfra og krasjet inn i den første personbilen, som så krasjet inn i bilen foran, opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marius Fosvold, til VG.

Det ble senere opplyst at det var snakk om en betongbil, og ikke en lastebil.

Totalt er fem personer involvert i ulykken, og personen som satt i bilen som ble truffet av betongbilen anses som alvorlig skadet.

I en oppdatering like før klokken 22.30, opplyser operasjonsleder Fosvold at luftambulansen jobber med én pasient.

– Luftambulansen er på stedet og jobber med en pasient. Vedkommende har på et tidspunkt sittet fastklemt i bilen, men er frigjort, forteller Fosvold.

Fri ferdsel igjen på E18

Like etter klokken 22.45 opplyser politiet på Twitter at fire personer til legevakten, mens én person er fraktet til sykehus i ambulanse.

Luftambulansen som var på stedet tok ikke med seg pasienten, skriver de videre.

– Politiets krimteknikere og Vegvesenets ulykkesgruppe er kalt ut og er på vei, skriver politiet.

Klokken 04.13 natt til fredag opplyser veitrafikksentralen at veien er åpnet igjen, og at det er fri ferdsel i begge retninger på E18.

– Kjør forsiktig og ta hensyn til hverandre, skriver politiet på Twitter.

Politiet: – Utøvd stort farepotensial

Operasjonsleder Tommy Eriksen forteller til VG klokken 23.28 at føreren av det som var en betongbil har fått førerkortet sitt beslaglagt og er siktet for brudd på veitrafikkloven paragraf tre.

Operasjonslederen forteller at det vil bli tatt blodprøve av føreren, samt gjort beslag av hans mobiltelefon.

– Det ser ut til at han har vært uoppmerksom og utøvd stort farepotensial. Slik ser politiet på hendelsen nå, så vil etterforskningen vise om han var ruset eller hva som befinner seg på mobiltelefonen, sier Eriksen, og legger til at det er mistanke om at føreren brukte mobiltelefon.

Eriksen har ikke noe nytt å meddele om skadeomfanget til de involverte, men sier at alle fem involverte ble fraktet til traumemottak på sykehus.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no