ANKER: Advokat Sigurd Klomsæt kjemper mot vedtaket om at han må slutte som advokat. Her på jobb som advokat i Kristiansand tingrett i 2009. Foto: Petter Emil Wikøren

Anker Klomsæt-saken til lagmannsretten

Oslo tingrett avviste fredag advokat Sigurd Klomsæts klage på tilbakekallingen av hans bevilling. Saken er anket til Borgarting lagmannsrett.

Artikkelen er over åtte år gammel

Advokatbevillingsnemnden fratok ham bevillingen 15. august etter at han ble beskyldt for å ha lekket bilder og saksmateriale fra etterforskningen av Anders Behring Breivik til mediene.

Sigurd Klomsæt har hele tiden nektet for at han hadde noe med disse lekkasjene å gjøre.

- Tingretten avslo begjæringen om at han skal få en ytterligere frist. Det spørsmålet har vi anket til Borgarting lagmannsrett. De får anken fredag eller mandag. Vi har fortsatt et håp om at dette ikke får noen umiddelbar betydning, sier Klomsæts advokat, John Christian Elden, til NTB.

Bakgrunn: Klomsæt må slutte som advokat innen mandag

Oppsettende virkning

Tirsdag 14. august ga nemnda Klomsæt beskjed om at han var fratatt sin bevilling med umiddelbar virkning. Etter anmodning fra Klomsæt, sendt 16. august, utsatte nemnda samme dag vedtaket til 7. september, med mulig forlengelse til 10. september dersom gjennomføringen av en berammet sak for Hålogaland lagmannsrett krevde det.

- For at anken til lagmannsretten skal ha noen effekt, må tingretten ta stilling til om den skal ha oppsettende virkning. Det har dommeren lovet å gjøre enten i dag eller mandag. Klomsæt er orientert om vedtaket og er ikke overbegeistret over det, sier Elden.

Alvorlig sak

Dommerfullmektig Hildegunn Piro skriver at retten mener det er mer sannsynlig at Klomsæt ikke vil vinne fram i saken, enn det motsatte.

Sterke offentlige interesser taler derfor for at han ikke gis anledning til å praktisere som advokat i påvente av dom eller endelig dom, heter det.

Tingretten ser alvorlig på saken og har lagt stor vekt på at publikums tillit til advokater må bevares.

Ifølge P4 er det berammet 28 saker med Sigurd Klomsæt som forsvarer ut året.

- Det betyr at disse sakene enten må utsettes, eller så må det oppnevnes nye advokater. I tillegg kommer alle de løpende sakene, som advokat Klomsæt har for andre klienter utenom rettssalene, sier Elden til radiokanalen.

Sigurd Klomsæt skal ikke være interessert i å være juridisk rådgiver eller lignende i eget selskap.

Flere artikler

 1. Avviste Klomsæts anke

 2. Klomsæts bevilling til Høyesterett

 3. Klomsæt mister advokatbevillingen

 4. Klomsæt får forelegg på 20.000 kroner

 5. Forkastet Klomsæts anke om bildelekkasjer

Fra andre aviser

 1. Høyesterett sier nei til Klomsæt

  Aftenposten
 2. Høyesterett sier nei til Klomsæt

  Fædrelandsvennen
 3. Saken om Klomsæts bevilling til Høyesterett

  Aftenposten
 4. Klomsæts anke avvist i lagmannsretten

  Fædrelandsvennen
 5. - Sjokkert over avgjørelsen

  Fædrelandsvennen
 6. Klomsæt får forelegg på 20.000 kroner

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no