Filmet brannen fra innsiden: – Ekkel opplevelse

På vei hjem fra jobb ble Joachim Svalestad (31) vitne til den første bilbrannen i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn. – Det spredte seg raskt, forteller han.

Bilbrannen i et parkeringshus ved «Kiss and fly»-området på flyplassen spredte seg raskt og flere hundre biler er tapt i den kraftige brannen, som er under kontroll, men fortsatt ikke slukket.

Politiet opplyser at noe av konstruksjonen i parkeringshuset har gitt etter. Brannvesenet frykter at hele bygget skal kollapse, og har derfor trukket mannskapene ut av parkeringshuset.

Klokken 15.30 var Joachim Svalestad (31) akkurat ferdig på jobb i Nokas på helikopterterminalen ved Stavanger lufthavn da han oppdaget at det brant i en bil i parkeringshuset.

– Det var kun en bil som brant da vi kom, men så spredte det seg raskt, forteller Svalestad til VG.

Han klarte å fange brannen på film.

– Vi sørget for at folk ikke gikk inn. Men det ble plutselig ganske dramatisk. Det var en ekkel opplevelse, sier Svalestad.

Les også: Statsminister Erna Solberg brannfast

Til Stavanger Aftenblad forteller kameraten Oddbjørn Jansen at det bare tok fem til ti minutter før brannen spredte seg til flere andre biler og det begynte å smelle i gummidekk som eksploderte.

– I løpet av de minuttene vi observerte politi og annet personell jobbe med den første brannen, spredte den seg veldig. Røyken snudde også og kom mot oss, og det ble vanskelig for alle, sier han.

Joachim Svalestad var akkurat ferdig på jobb da han oppdaget brannen. Foto: Privat

– Det er vanskelig å få skum til å treffe mellom alle bilene. Vi har bedt om en slukkerobot fra Oslo brann og redning, forteller varabrannsjef i stab Ståle Fjellberg i Rogaland brann- og redning like før klokken 20.30.

En slukkerobot er en beltegående robot som kan gå inn og ta med seg vann og skum og slukke uten fare for mannskap.

Fjellberg bekrefter at det vil bli et langvarig slukkearbeid. Brannen har spredd seg noe til etasjen over, og mannskapene på stedet holder nå på å slukke den.

– Det er flere elbiler som åpenbart gjør det vanskeligere å slukke. Men alle biler her er vanskelig å slukke, sier han.

Fjellberg opplyser at dersom batteripakkene i elbilene begynner å brenne, vil slukningsarbeidet bli enda mer krevende. Da vil det ikke være mulig å slukke med vann.

– Men foreløpig har vi ingen informasjon om det.

Det er også for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

Tirsdag kveld er all flytrafikk stanset på ubestemt tid. Etter planen åpnes flyplassen igjen onsdag morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder