NYTTÅRSAFTEN: Ifølge meteorologen ser det ut til at det blir god sikt med tanke på fyrverkeri på årets siste natt. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Slik blir nyttårsværet

Norge vil ønske et nytt år velkommen med mye vind og nedbør enkelte steder, men meteorologene melder at det vil være mulig å se fyrverkeri flere steder.

– Det blir ganske pent vær på Østlandet. Det vil skye til litt på kvelden, men det blir såpass høyt oppe at det ikke vil være i veien for fyrverkeriet, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moksnes ved Meteorologisk institutt til VG.

Det er ikke meldt nedbør på Østlandet, men meteorologen sier at det vil blåse en del vind på fjellet i Sør-Norge

Sjekk hvordan været blir der du skal feire på Pent.no.

Etter en mild mandag sier Moksnes at det vil bli noe kjøligere på nyttårsaften.

– Det blir noe kaldere flere steder tirsdag, og flere steder på Østlandet vil temperaturene gå mot null.

les også

– På tide å forby privat fyrverkeri

I Agder-fylkene vil det bli noe mer skyer, men Moksnes sier at heller ikke her vil skyene være i veien for fyrverkeriet.

Vindfullt

De siste dagene har det vært blåst stiv kuling i fjellet og det har kommet mye nedbør på Vestlandet. Det siste døgnet ble det målt desemberrekord for døgnnedbør både på Takle, i Høyanger og i Øvstedal.

Det vil fortsette å blåse en del på Vestlandet også nyttårsaften, men Moksnes sier det vil bli færre byger på kvelden.

– I Hordaland og i Sogn og Fjordane vil vinden roe seg utover dagen, men det kommer en vindøking sent på kvelden. Ellers blir det sørvestlig frisk bris på kysten nord på Vestlandet og i Sogn og Fjordane.

Har du hund som ikke liker raketter? Her kan du ta med hunden på nyttårsaften

I Rogaland ser det ut å bli oppholdsvær og frisk bris fra Vest.

Mest vind er meldt i Møre og Romsdal og i Trøndelag. Ifølge Meteorologisk institutt kan det komme opp i sørvestlig liten storm på kysten i Møre og Romsdal.

– Her kommer det også en del regn og snøbyger. Temperaturene vil ligge rundt null til et par plussgrader, men det blir surt på grunn av vinden.

Snøbyger i Nord

Også i nord vi det blåse noe. Moksnes forteller at det vil være en del vind i løpet av første del av dagen i Nordland og i Troms, men at det ellers vil være greie forhold.

les også

Fyrverkeridebatten: – Forbud er ikke veien å gå

– Det blir noen byger i form av snø og sludd, men skydekket vil lette innimellom, som gir mulighet for god sikt, sier statsmeteorologen.

I Finnmark vil det også bli noen snøbyger med litt vind. Også her vil det være mulighet for opphold og god sikt. På Svalbard blir det delvis oppholdsvær, lite vind og få skyer.

Ifølge NVE er det fortsatt betydelig snøskredfare flere steder i nord og på vestlandet, og opprettholder derfor det oransje farenivået.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder