OMKOM: Kevin Berg omkom i helikopterulykken i Alta lørdag. Publisering av bildet er godkjent av familien. Foto: Privat

Frp-politiker mistet sønnen i helikopterulykken

ALTA (VG) Kevin Berg, sønn av Alta Frps Ronny Berg, var én av seks personer som mistet livet i den tragiske helikopterulykken lørdag ettermiddag.

I tillegg mistet politikerens niese livet. Fem av de omkomne var tidlig i 20-årene. En svensk helikopterpilot er også blant de omkomne.

– Livet er så jævla urettferdig. Masse flott ungdom som hadde hele livet sitt foran seg, og nå er dem borte, skriver Ronny Berg selv på sin Facebook-side.

– Vi får leite etter styrken sammen, når livet føles rasert og helt tomt, skriver han også.

HELIKOPTERVRAKET: Seks personer mistet livet da et helikopter havarerte i Kvenvik-området, sørvest for Alta, lørdag ettermiddag. Foto: Tom Skoglund, Altaposten

VG har vært i kontakt med stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt, som er en nær venn av familien Berg. Han opplyser at identifiseringen av Kevin Berg er gjort i samråd med familien.

Lokallagsleder i Alta Frp Odd Erling Mikalsen forteller at lokallaget skal møtes i kveld og samle tankene.

– Vi er sterkt preget, nesten i sjokk. Ronny er gruppelederen vår, sitter i sentralstyret, og har vært en markant politiker hos oss i mange år. I dag er det masse tanker og følelser, sier Mikalsen til VG.

Siv Jensen: – Frp sørger med dem

Frp-leder Siv Jensen sier i en uttalelse VG har fått tilsendt at Alta Frp er sterkt berørt av det som har skjedd og partilederen sender sine kondolanser.

– Jeg sender mine dypeste kondolanser til alle som ble berørt av den tragiske helikopterulykken i Alta lørdag. Frps sentralstyremedlem og mangeårige politiker i Alta, Ronny Berg mistet sin sønn og et onkelbarn i ulykken. Frps valgkampleder i Alta, Svein Berg var bestefar til de to. Deres familie og Alta Frp er derfor sterkt preget av ulykken, sier Jensen, sier Jensen.

– Jeg og Frp sørger med dem.

les også

Lederen i helikopterselskapet: – Det er beinhardt

– Ufattelig trist dag

Den tragiske ulykken fant sted lørdag ettermiddag. Ulykkeshelikopteret tilhører selskapet Helitrans som var på oppdrag for musikkfestivalen Høstsprell på Kvenvikmoen.

Daglig leder i Helitrans Richard Simonsen forteller at selskapet har satt krisestab etter ulykken.

– Dette er en ufattelig trist dag, sier en preget Simonsen til VG.

Helikoptervraket ligger i Kvenvik-området, sørvest for Alta. Havarikommisjonen skal etter planen ta seg ut til stedet i løpet av søndagen, og har allerede startet med å innhente informasjon.

les også

Setter helikoptrene på bakken etter ulykken

Innbyggerne i Alta er svært preget av det som har skjedd.

Flere gråt og holdt rundt hverandre på flyplassen, der det like etter klokken 10 om formiddagen ble holdt ett minutts stillhet for de omkomne.

Flere steder i byen er også flaggene på halv stang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder