PÅKJØRT: Et ektepar ble fredag kveld påkjørt av en bil på en gang- og sykkelsti i Lahelleveien i Sandefjord. Kvinnen døde. Føreren stakk fra stedet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Påkjørselen i Sandefjord: Etterlyst mann har meldt seg

En mann i 30-årene er siktet for uaktsomt drap etter at et ektepar ble påkjørt i Sandefjord fredag kveld. Lørdag meldte han seg for politiet.

 • Marthe S. Lien
 • Toini Thanem
 • Stella Bugge
 • Sondre Nilsen

Artikkelen er over ett år gammel

– Han tok selv kontakt med politiet i Sandefjord ca. klokken 16:30, skriver politiet i en pressemelding.

Mannen nå kjørt til sentralarresten i Tønsberg. Planen videre er å ta innledende avhør i løpet av kvelden eller tidlig søndag morgen.

Det var i 20-tiden fredag kveld at ekteparet, en mann og en kvinne bosatt i Sandefjord, ble påkjørt av en sølvgrå Audi på en gangvei i Lahelleveien i utkanten av byen.

Kvinnen i 50-årene døde av skadene, mens ektemannen kom fra ulykken med lettere skader.

Bilen som kjørte på ekteparet stakk fra stedet. Store politistyrker har lett etter den antatte føreren, en mann i 30-årene.

Flere hypoteser

Politiet vil ta stilling til eventuell varetektsfengsling etter avhør.

– Han er siktet for uaktsomt drap. Vi har ingen opplysninger om at påkjørselen var tilsiktet, eller at det skal være noen relasjon mellom de involverte, sa Torje Arneson, jourhavende jurist i Sør-Øst politidistrikt, til VG tidligere lørdag.

Arneson forteller at politiet jobber ut fra flere hypoteser, som ruskjøring, sykdom, teknisk svikt og høy fart og uaktsomhet.

Den aktuelle bilen, en sølvgrå Audi A3, ble funnet av politiet ved Meny på Hasle klokken 21.52 fredag kveld, skriver Tønsbergs Blad.

Søker vitner

Politiet har ikke lyktes med å komme i kontakt med bileier, en kvinne som på nåværende tidspunkt befinner seg i utlandet, og opplyser at den siktede mannen disponerte bilen fredag kveld.

Politiet har snakket med flere vitner i området, og forteller at ett av vitnene reagerte på en bil som passer beskrivelsene.

Fredag kveld snakket VG med Cecilie Johnsen (40), som bor i Lahelleveien. Hun fortalte at hun satt ute på verandaen og drakk kaffe da hun hørte en bil nærme seg i svært høy hastighet.

– Jeg hørte den en stund før den kom forbi i en rasende fart. Jeg så det var en sølvgrå Audi og er ganske sikker på at det var en A3, sa hun til VG.

Teknikere vil gjennom helgen undersøke bilen for spor og eventuelle skader, mens Statens vegvesens ulykkesgruppe vil foreta tekniske undersøkelser av bilen til uken, forteller Arneson.

Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch forteller at kommunens kriseteam har vært på sykehuset, men at familien ikke ønsker mer oppfølging foreløpig.

– Vi tenker først og fremt på de pårørende og etterlatte, sier han til VG.

Mer om

 1. Krim
 2. Politiet

Flere artikler

 1. Ektepar påkjørt - kvinne i 50-årene døde

 2. Erkjenner straffskyld etter dødsulykke: – Han har vært i sjokk

 3. Mener siktede meide ned Daisy (28) etter fest

 4. 22-åring tiltalt for uaktsomt drap på Daisy Maï

 5. Dødsulykken i Kjølsdalen: Også siktet for ruskjøring

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder