TRUFFET AV VOGNTOG: Charlie Dan Lind døde i dag torsdag, etter å ha blitt truffet av et utenlandsk vogntog 7. januar. Foto: PRIVAT

Yrkessjåfører minnet Charlie Dan Lind (22)

Charlie Dan Lind, som omkom etter en vogntogulykke, ble bare 22 år gammel. I dag ble han hedret av yrkessjåfører landet over.

Onsdag var det begravelsesseremoni på Sortland ledet. Vesterålen Online, som var til stede i Kleiva bygdehus, beskriver seremonien som verdig, vakker og sterk.

Skjalg Bjørstad og Torgeir Steinsland sto for det musikalske bidraget, med fremføringer av «See you again», «Tears in heaven» og «Så lenge jeg lever».

Samtidig som jordfestelsen fant sted på Selnes kirkegård klokken 13.00, markerte yrkessjåfører over hele landet 22-åringens bortgang med å parkere og ha ett minutts stillhet, skriver Transportmagasinet.

– Dette syns jeg er helt fantastisk. Jeg setter stor pris på initiativet. Det er fint for saken – og en fin gest overfor Charlie, sier mammaen til Charlie, Ramona H. Lind til fagbladet i forkant av begravelses.

VERDIG SEREMONI: Oddmund Enoksen ledet begravelsen på vegne av Human-Etisk Forbund. Foto: ESPEN MOWINCKEL PETTERSSON / VOL.NO

Krasjet med utenlandsk sjåfør

Charlie var på vei hjem fra juleferie hos familien hjemme på Storland, da han krasjet med en 20 tonns tungt vogntog som kom over i hans kjørebane på E8 den 7. januar.

I videoen filmet av dashbord-kameraet i vogntoget, ser man hvordan sjåføren får problemer på det glatte føret og kjører midt i veien. Med en fart på 88 kilometer i timen, traff hengeren på det litauiske vogntoget bilen til Charlie.

Charlie ble lagt i koma som følge av de livstruende skadene han fikk i sammenstøtet. I midten av mars fikk familien beskjed om at han aldri kom til å våkne igjen. En drøy uke senere døde 22-åringen.

Dagen før Charlie døde, ble den 56 år gamle trailersjåføren fra Litauen dømt til 90 dagers fengsel. Han er også utestengt fra å kjøre i Norge de neste tre årene.

Tryggere vinterveier

iTromsø har tidligere skrevet en rekke artikler om utenlandske vogntog som passerer grensen til Norge uten at de blir stoppet i kontroll. Mange av dem som kommer til Norge kjører uten kjetting eller mangler dekk som er egnet på norske vinterveier.

Sjåføren som krasjet med Charlie hadde ikke lagt på kjetting, og rapporten fra politiet viser at han hadde uegnede dekk på hengeren.

Charlies mor, Ramona Lind, har siden ulykken kjempet for tryggere vinterveier. I en tekstmelding til iTromsø samme dag som sønnen døde, skrev hun:

– Tankene mine går til de handlingslammede politikerne og samferdselsministeren som i årevis har kjent til utfordringen vi har med vinterveier, og likevel valgt ikke å gjøre endringer som kunne forhindret denne ulykken. Vi får ønske hverandre hell og lykke til neste vinter. I dag min sønn, hvem blir den neste?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder