Grisevær for Gates

GEIRANGER/ÅLESUND (VG Nett) Selv ikke verdens rikeste mann kan kontrollere været.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Etter en formiddag med fint vær og gode padleforhold, fikk Bill Gates og familien fredag ettermiddag se den andre siden av den norske sommeren.

Med klissvått hår og gjørme nesten opp til kneet kom mangemilliardæren tilbake til helikopter ved Gjørvavika i Geiranger ved 17-tiden fredag. Gates og familien fløy så fra stedet.

Bill Gates, kona Melinda og de tre barna Jennifer Katharine, Phoebe Adele og Rory John har de siste dagene vært på ferie i Norge, og fredag ettermiddag la familien ut på en padletur fra Gjørvavika mot fossefallet De syv søstrene.

- De gikk så en fottur opp til fjellgården Skageflå. Vi gjør denne turen tre ganger i uken, sier Jonathan Meyer Bendiksen hos kajakkutleieren Coastal Odyssey til VG.

Tips oss:Har du observert familien Gates i Norge? Kontakt VGs journalister her

Mye nedbør

Under starten av Gates-familiens utflukt var været bra, men utover ettermiddag kom det store nedbørsmengder over Geiranger. Dermed ble utflukten etter hvert en kald og våt fornøyelse for Microsoft-gründeren.

Vakthavende meteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Meteorologisk Institutt sier at Gates kunne vært mer heldig med været.

- En varmfront ankom Møre og Romsdal i ettermiddag og førte med seg både regn og torden, sier hun.

Familien kan heller ikke vente seg penvær i Ålesund-området de neste dagene.

- Det ser ut til at det blir ustabilt helt til midten av neste uke, i hvert fall, sier hun.

PRIVATFLY: Privatflyet til Bill Gates på Kjevik lufthavn i Kristiansand. Det spekuleres i om de besøker kronprinsparet på Dvergsøya utenfor Kristiansand der kronprinsparet leier en villa. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix

Trolig til Atlanterhavsparken

Lørdag venter trolig et besøk i Atlanterhavsparken i Ålesund for Gates. Atlanterhavsparken bekrefter overfor Sunnmørsposten av de får en eksklusiv familie på besøk på lørdag. Ifølge avisen har den eksklusive familien tre barn i samme alder som barna i familien Gates.

Tidligere på norgesferien har Bill Gates og familien besøkt Vikingskipsmuseet og Kon-Tiki-museet i Oslo, og onsdag kjørte de i bob- og akebanen på Hunderfossen.

Torsdag møtte Gates-familien det norske kronprinsparet, og spiste blant annet lunsj med Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på Bølgen & Moi i Ny-Hellesund. Deretter gikk ferden direkte til Kjevik, hvor amerikanerens privatjet ventet.

Møtte kronprinsen

Torsdag ettermiddag landet Gates-familiens privatfly på Vigra lufthavn utenfor Ålesund. Familien gikk rett over i et ventende helikopter, som tok av med kurs mot Sunnmørsalpene, melder Sunnmørsposten .

De celebre gjestene skal natt til fredag ha bodd på Storfjord Hotell utenfor Ålesund.

Microsoft-gründer Bill Gates regnes som verdens rikeste mann. Ifølge Bloomberg er han nå god for 72,7 milliarder dollar. Det tilsvarer 425 milliarder kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder