Nå er grillsesongen i gang * Hundrevis av grillprodukter på vei ut i butikkene

GRILLKOS: En grillklassiker er entrecote på grillen. Smaker deilig sammen med grillet mais og tomater på spyd. FOTO: MAGNAR KIRKNES

Duket for grillkrig

Værvarselet burger for en god grillhelg. I butikkhyllene er grillsesongen allerede sparket i gang.

  • Nina Andersen

Artikkelen er over seks år gammel

Med godvær i sikte, er det ingen grunn til å vente til sommeren med å starte opp grillsesongen.
Hvem som i år vinner grillkrigen gjenstår derimot å se.

Flere av butikkjedene har allerede sparket i gang grillsesongen i butikkhyllene.

Renskårne burgere

Renskårne burgere i alle fasonger er populært, og noe vi absolutt kan regne med å finne på grilltallerkenene denne sommeren.

Godt med grønt på grillen

NYTELSE: Grilling gir både helgefølelse og nytelse forklarer Sifo-forsker Annechen Bahr Bugge.FOTO: JAN PETTER LYNAU

Men også slider dogs, appetittvekkere eller ventepølser, samt saftige krydderpølser med og uten ost.
Vi får reale biffer fra Argentina, ferskt lam fra Norge og Wales, samt saftig Hampshire svin og sjømat, skal vi tro kjedenes egne beskrivelser av snaddermaten som vil finne veien til grilllristen i sommer.

Grillsmak

Det er grillsmaken og muligheten til å få være utendørs og nyte været, de fleste sier er årsaken til at de griller, ifølge en undersøkelse Ipsos MMI har gjort for MatPrat.

Men grilling gir også helgefølelse og nytelse når vi spiser ute, forklarer Sifo-forsker Annechen Bahr Bugge.

Selv om grillsesongen starter litt tidligere for hvert år, er det ikke lenger bare pølser og sommerkoteletter vi legger på grillen.

Raskt og lettvint på grillen

Grillundersøkelsen i fjor viste også at grillspyd og biffer av storfe var mest populært, sammen med rød fisk.

VM i fotball

Hos Rema har de allerede startet grillsesongen, men sparker til for fullt i uka etter påske.

Med VM i fotball i Brasil som bakteppe, fyrer også i år Sven Nordin opp grillen hos Rema.

HOT: - Årets hotteste trend i år blir Picanha, mener kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000.

- Årets hotteste trend i år blir Picanha. Brasilianernes favoritt på grillen kan bli sommerens definitive folkefavoritt her i Norge også, sier kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000.Anbefalt grilltid

GRILLKRIGER: Foran årets grillsesong har Coop fått med seg grilleverandøren Weber på laget, opplyser informasjonssjef Harald Kristiansen i Coop.

Coop lar startskuddet gå for sommerens grillsesong allerede til helgen.

Men stadig større krav til grillmestrene, har gjort at Coop i år har fått med seg grilleverandøren Weber på laget.

Slik steker du en perfekt burger

- Alle våre grillprodukter er testet av Webers egne kokker. På den måten har vi kunnet merke produktene med grillmetode og anbefalt grilltid, forteller informasjonssjef Harald Kristiansen i Coop.

Hos Kiwi gjør Tina Nordstrøm comeback i sommer, og frister med både marinerte og naturelle grillprodukter.

- I tillegg tilbyr vi kundene grove nøkkelhullsmerkede hamburgerbrød som kun selges i Kiwi, røper Kiwisjef Jan Paul Bjørkøy.

Satser tungt

Kommunikasjonsrådgiver Lise Mette Kjellberg i Ica Norge forteller at der starter grillsesongen først etter påske.

- Men Rimi satser tungt på grill, både i butikk og digitalt, sier hun.

Kjellberg kan denne sommeren blant mye annet friste med spesialpølser av kalv, fylt med sveitserost og chili, reinsdyrpølse med ramsløk, pepper og muskat og lammepølse.

- Perfekt på grillen, og utviklet i samarbeid med Arne Brimi, sier hun.

Mer om

  1. Mat og drikke

Flere artikler

  1. Pluss content

    Her er Norges beste grillmat

  2. Fyr opp påskegrillen!

  3. Pluss content

    ** HUN: Reker og skalldyr ** HAN: Biff og kjøtt på grillen: Sommerens favorittmat for han og henne

  4. Pluss content

    Test: Den beste og verste saften

  5. Pluss content

    Grillpølse-nyhetene du bør styre unna!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder