DOBBELTLIV: Hverken familie eller venner hjemme i Norge visste om pastor Are Blomhoffs dobbeltliv i Spania. Her står han utenfor Hospitalet Betanien. Foto:Johannes Morken,Vårt Land

BT: Nok en Betanien-ansatt kjøpte sex

Presten Are Blomhoff finanserte fyllefester og prostituerte med stiftelsen Betaniens penger. Nå har en annen av stiftelsens ansatte ifølge BT har vedtatt en bot for sexkjøp.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I Drammen tingrett tidligere i uken innrømmet Blomhoff at han underslo til sammen 15,8 millioner kroner av stiftelsens penger. Presten ledet selv stiftelsen, og mesteparten av pengene skal ha gått til privatfester hvor det florerte av alkohol og prostituerte.

I retten var det aldri noe tema hvem andre som deltok på festene, men etter det BT kjenner til, skal en annen ansatt i Betanien ha deltatt på en eller flere av festene. Vedkommende skal ha godtatt et forelegg for sexkjøp i utlandet for rundt et år siden. Det skriver Bergens Tidende.

FAMILIEVENN: Christian Hysing-Dahl er en god venn av familien til Blomhoff. Han fattet aldri mistanke om vennens dobbeltliv i Spania. Foto: HALLGEIR VÅGENES, VG Foto: ,

Vedkommende ønsker ikke å kommetere saken overfor avisen.

- Dette er en personalsak vi ikke kan kommentere, sier Betanien-styreleder Christian Hysing-Dahl til VG fredag kveld.

Are Blomhoff var tidligere metodistpastoren og leder for Betanien-stiftelsen, og levde gjennom en årrekke et hemmelig festliv på den spanske solkysten.

– Det ble nesten en sykdom, eller en avhengighet, om du kan kalle det det, sa Blomhoff i retten.

Leide inn prostituerte

Uten at noen av hans nærmeste visste om det, brukte den tidligere pastoren store summer, som egentlig skulle komme Betaniens sykehjem i den spanske byen Alfaz del Pi til gode, på å arrangere storslåtte fester. Det kom frem i retten.

På disse festene skal han ha vartet opp med mengder alkohol og innleide prostituerte.

Blomhoff forklarte ifølge Bergens Tidende at de fleste av festgjestene var menn, men at det ved noen anledninger ble leid inn kvinner som fikk betalt for å være der. En prostituert kostet mellom 1000 og 1500 euro per natt, sa han.

Blomhoff ble sparket fra Betanien i desember 2013 etter at hans hemmelige liv ble kjent for politiet i Norge.

Presten fikk kongens fortjenstmedalje i 2012, men skal selv ha levert den tilbake i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder