EKTE KJÆRLIGHET: Matmor Sandra Farestveit falt for blikket til Bonita. Det ble redningen for den spanske hunden som skulle avlives. Nå er Bonita likestilt med samboerparets tre barn. Foto:,PRIVAT

Finalist i Norges søteste hund: Bonita skulle avlives – nå er hun familiens midtpunkt

Bonita Applebum (1) ble reddet ut av en kjeller i Spania og ventet på å bli avlivet. Så kom redningen – fra Norge. Nå er hun finalist i VGs avstemning om å bli Norges søteste hund.

 • Shazia Sarwar

Artikkelen er over fem år gammel

Bonita fikk en tøff start på livet. Hun, hennes mor og to søsken ble funnet i en kjeller hos en bonde i Spania etter at noen hadde meldt inn om vanskjøtsel. Hundene ble fraktet til en kommunal hundegård, og skulle avlives.

Se alle finalistene og stem på hvilken hund du synes er søtest her!

Slik endte det heldigvis ikke. Bonita ble funnet av en representant for en internasjonal organisasjon som redder og adopterer gatehunder blant annet til Norge, og som tilfredsstiller kravene fra Mattilsynet. De la ut adopsjonsannonse på Finn.no.

– Vi så annonsen og ble forelsket i henne. Jeg og samboeren min har barn på hver vår kant, og ønsket å ha noe felles. Vi ble frarådet fra å adoptere henne, for Bonita hadde angstproblemer. Men det var noe med blikket hennes som rørte ved mammahjertet mitt, sier Sandra Farestveit, matmoren til Bonita.

Familiens sement

Når hun og samboer Tobias Barvik første hadde bestemt seg, og alle adopsjonspapirene var i orden ble de veldig skeptiske til hva som skulle møte dem på Gardermoen 11. januar i år.

– Vi skulle bare få henne overlevert på Gardermoen. Vi lurte på om hun var husren, og om hun skulle være aggressiv mot barna våre. Det som møtte oss var en livredd hund som var så liten, så yndig og så feminin, sier matmoren.

Over 1000 personer har sendt inn bilder av sine hunder. Du kan også gjøre det samme her:

Når den spanske Bonita først ble vant til det kalde klimaet og sin mariusgenser som matmor har strikket – ble hun selve limet i familien fra Strømmen utenfor Oslo.

– Vi er en blandet familie, og Bonita har blitt bindeleddet mellom ungene. Hun ble limet i familien. Med på å danne en blandet familie, sier Sandra Farestveit, som har datteren Tiril på ni år og sønnen Vilmer på fire år. Samboeren har sønnen Sebastian på syv år.

– Bonita var verdens største overraskelse når hun kom. Hun er den ideelle hunden for oss. Hun er ren kjærlighet på fire bein, som har hjulpet oss masse i prosjektet om å limet sammen to familier, sier samboer Tobias Barvik.

BINDELEDDET: Bonita har spilt en helt spesiell rolle i å binde sammen to familier. Her er hun i fanget til Vilmer på fire og Sebastian (til høyre) på syv år. Foto:,PRIVAT

Fra angst til lek

Den røffe starten på livet satt en god stund i Bonita, hun var engstelig for nye mennesker og hunder, men nå har matfar jobbet beinhardt for å få henne til å leke.

– Det er så herlig å se hvordan hun har utviklet seg. Nå har hun endelig blitt en liten hund. I sommer begynte hun til og med å bjeffe, og hele familien ble over seg av glede. Vår hund kan også bjeffe!

Enkelte ganger blir foreldrene bekymret for at hundelivet er så kort. De sier at 100 prosent kjærlighet brennes av på 15 prosent av et menneskes livstid. Matfaren gruer seg allerede til den dagen.

ALLE BARNA: Her er Familien Farestveit og Barvik på tur nordover på ferie i sommer. Bonita (1), Sebastian (7), Tiril (9) og Vilmer (4). Foto:,PRIVAT

Likestilt med barna

– Nylig hadde jeg kneoperasjon og ble sengeliggende i syv uker. Hun merket at jeg var syk og var oppe hos meg for å sjekke hele tiden. Hun er virkelig en terapihund, men nå forsøker vi å få henne til å leke mer, sier Farestveit.

Til tross for angsten etter vanskjøtsel har Bonita nå fått en familie som elsker henne mer enn de trodde var mulig.

– Det går ikke an å ikke bli glad i henne. Hun sover mellom meg og samboeren min hver natt, og senest i dag kastet vi ut alle ungene fra sengen, slik at Bonita fikk plass, avslutter matmoren.

Mer om

 1. Dyr

Flere artikler

 1. Vil du eie Norges søteste hund?

 2. Folket har stemt: Her er Norges søteste hund!

 3. VG-kåring: Dette er Norges søteste hunder!

 4. Pluss content

  Nå adopterer vi eldre barn

 5. Sp vil forby import av gatehunder

 6. Pluss content

  Olaf Thommessen: - Stella tror hun er kona mi

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder