VERVET TIL TERROR: Mbark el Jaafari (innfelt), som ble arrestert i denne leiligheten utenfor Tarragona, er siktet for å ha vervet minst 32 unge menn til selvmordsoppdrag i Irak. Foto: EPA

Over 1000 våpen er borte

Over tusen våpen er stjålet eller forsvunnet fra det norske forsvaret. Spansk politi sjekker om spanske islamister har vært i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Den spanske avisen El Mundo skriver i dag at spansk politi sjekker om kjente islamister i Spania, eller noen de har forbindelse med, har vært i Norge.

El Mundo og VG skrev i går at spansk politi har funnet minst ti norske AG3-våpen nedgravd i et steinbrudd ved byen Tarragona i Spania.

Spansk overvåkingspoliti jobber etter to hovedspor: al-Qaida-nettverk står bak. Østeuropeiske storkriminelle kan være involvert.

Våpnene funnet i Spania er ikke de eneste på avveie fra det norske forsvaret. En oversikt Forsvaret har laget, viser at det er forsvunnet 976 AG3 automatgevær og 47 MP5 maskingevær fra det norske forsvaret.

Forsvaret har i mange år slitt med å kunne gi noen god oversikt over alle våpen som er stjålet eller på annen måte forsvunnet. Hverken Forsvaret eller norsk politi sier de fikk opplysninger fra Spania i går.

Spansk politi har avhørt samtlige ansatte i steinbruddet, nåværende og tidligere ansatte.

Våpnene er sendt til spesiallaboratorium, hvor de sjekkes for DNA-spor og fingeravtrykk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder