Usikkert om biler kan være fanget inne

GIGANTISK RAS: Her - inne i Hanekleivtunnelen sør for Sande - gikk det store raset sent på kvelden 1. juledag. Foto: Stener Kalberg

E18-tunnel raste sammen

SANDE (VG Nett) Over 25 meter av Hanekleivtunnelen på E18 er dekket av store mengder stein. Sjokkerte bilister forteller om fullt kaos.

  • Håvar Bremer
  • Andreas Arnseth
  • Erlend Fernandez Stedding

Artikkelen er over 13 år gammel

Redningsmannskaper besluttet å avslutte arbeidet på stedet like etter klokken 01.00.

- Dersom det er folk under raset, er det ingenting vi kan gjøre for dem, sier skadestedsleder Truls Fjeld til VG Nett.

VG Nett fikk like før midnatt opplyst at redningsmannskaper var på vei inn via et tverrslag som går parallelt med tunnelen.

Dette forsøket på å komme midt inn i tunnelen ble avblåst. Geologer skal tirsdag inn for å vurdere den videre rasfaren. Deretter vil det bli søkt i raset etter personer. Politiet hadde klokken 01.30 ikke mottatt noen form for etterlysninger i forbindelse med raset.

Gigantisk ras

KAOS: Et øyenvitne opplyser til VG Nett at en person kom ut av tunnelen rett etter ulykken og sa at det hadde vært et ras. Foto: Stener Kalberg

Ulykkesstedet ligger sør for Sande. En lang strekning i sørgående retning inne i den 1,7 km lange tunnelen er dekket av stein. Det er trolig taket i tunnelen som har braket ned i veibanen.

- Vi har vært inne og sett på deler av raset. Hele 25 meter av tunnelen er dekket av stein i over to meters høyde, sier operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt til VG Nett.

- Det er derfor umulig å se om noen kan ha blitt fanget av raset.

Politibetjent Marianne Mørch opplyser at det ikke har blitt registrert brann eller noen form for røykutvikling fra ulykkestunnelen.

Taket raste sammen

Politiet opplyser at de enorme steinmassene består av deler fra taket og fjellvegg.

- Begge filene i sørgående retning er helt dekket til. Det er fortsatt fare for nye ras. Byggherren, de som har stått for oppføringen av tunnelen, er på stedet, sa Eriksson i natt.

Fullt kaos

Foto:

Kaoset startet i 23-tiden. Da fikk politiet de første meldingene om ulykken fra sjokkerte bilister.

Bilist Sondre Eftedal skulle akkurat kjøre inn i tunnelen da han skjønte at noe var galt.

- Det kom en person med refleksvest løpende ut. Han sa at tunnelen hadde rast sammen. 15 biler måtte snu, og kom kjørende ut i feil kjøreretning, sier Eftedal. Han forteller om mange politi- og brannbiler på stedet.

Adrian Hermansen skriver i en epost til VG Nett at det var dårlig sikt inne i tunnelen.

- Det var veldig tåkete og det var bare så vidt vi så mannen med refleksvesten, som sørget for at ingen flere kjørte inn i tunnelen.

Veistrekningen er sperret som følge av ulykken. All trafikk blir omdirigert via gamle E18.

Informasjonsrådgiver Kjell Bjørn Vinje i Statens Vegvesen sa i natt til VG Nett at de satt med for lite informasjon sentralt til at de kunne uttale seg om ulykken.

FULL UTRYKNING: Det var fullstendig kaos utenfor sørgående felt av Hanekleivtunnelen på E18 etter ulykken. Foto: Stener Kalberg

Mer om

  1. Trafikk

Flere artikler

  1. VG Netts reporter utenfor Hanekleivtunnelen: - Det smeller inne i tunnelen

  2. - Veldig glad om ingen er skadet

  3. Reddet av mystisk «refleksmann»

  4. Dette møtte bilistene i Hanekleivtunnelen

  5. Her er «refleksmannen»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder