AKSJON: Politiet sperret tirsdag av området rundt boligen til den drapssiktede gutten. Foto: TROND SOLBERG

Den drapssiktede 17-åringen varetektsfengslet i to uker

JÆREN TINGRETT (VG) Den 17 år gamle gutten som er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13) blir varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter bistandsadvokat Harald Øglænd til VG. Den siktede får også forbud mot adgang til aviser og kringkasting i hele perioden.

– Vi tar kjennelsen til etterretning, sier politiadvokat Herdis Traa til VG.

Det er i samsvar med det politiadvokat Marte Benedicte Engesli Lysaker begjærte. 17-åringen erkjenner ikke straffskyld, men har ifølge politiet erkjent at han var på stedet der 13-åringen ble funnet død.

– Siktede motsatte seg fengslingen, sa Lysaker til VG rett etter at fengslingsmøtet var avsluttet.

Gutten ble pågrepet mandag kveld. Ifølge politiet møtte han selv opp til avhør.

– Han har blitt avhørt én gang, og under det avhøret hadde han status som siktet, sier Lysaker.

Politiet mener fengslingen er nødvendig fordi det foreligger bevisforspillelsesfare.

Taus forsvarer

Guttens forsvarer Tor Inge Borgersen ønsket ikke å snakke med VG da han ankom Jæren tingrett i forkant av fengslingsmøtet.

Klokken 13.30 kom den drapssiktede 17-åringen inn i rettssalen ikledd grå joggebukse, grå T-skjorte og blå sko av typen crocs. Han satt rolig ved sin forsvarer og så seg delvis rundt i rommet.

På tilhørerbenken satt blant annet representanter fra barnevernet og familiemedlemmer av gutten.

Lukkede dører

Politiet ba innledningsvis om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører, og fikk medhold av tingrettsdommer Espen Skjerven. Skjerven henviste til hensynet til etterforskningen, siktedes privatliv og barnekonvensjonens bestemmelser om barns rett til privatliv.

les også

Lokale om siktede på Jæren: – Skremmende at det er en fra bygda

Den drapssiktede er ikke tidligere straffedømt, etnisk norsk gutt bosatt på Varhaug bare noen hundre meter unna stedet der Sunniva ble funnet. Politiet sier at han er kjent for dem fra tidligere, men ikke for voldsbruk.

POLITIADVOKAT: Marte Benedicte Engesli Lysaker. Foto: HANNA HAUG RØSET, VG

Ifølge politiadvokat Herdis Traa er det ikke noe som tyder på at siktede og avdøde har vært i samme omgangskrets, annet enn at de har bodd på samme tettsted.

17-åringen var inne hos politiet til et vitneavhør da han ble pågrepet og siktet sent mandag kveld. Natt til tirsdag har han vært hos barnevernet med politivakt.

les også

Drapssiktet 17-åring bor noen hundre meter fra der Sunniva ble funnet

Det var under en pressekonferanse tirsdag morgen av politiet opplyste at de hadde pågrepet en person for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død natt til mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder