Styreleder i Telenor, Gunn Wærstad (t.h.), har gitt orientering til Næringsdepartementet om uroen rundt selskapet. Her er hun sammen med Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Har orientert Næringsdepartementet om uroen i Telenor

Styreleder i Telenor, Gunn Wærstad, har gitt en orientering til Næringsdepartementet om uroen i selskapet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter departementet overfor TV 2 torsdag.

– I lys av oppmerksomheten saken har fått i mediene, tok Telenors styreleder kontakt for å spørre om departementet ønsket en kort orientering på administrativt nivå, sier kommunikasjonsrådgiver Lisa Nordøen i Næringsdepartementet, som tilføyer at departementet takket ja til orienteringen.

Næringsdepartementer ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor VG.

Kommunikasjonsdirektør i Telenor, Atle Lessum, skriver i en sms til VG: «I lys av mediesituasjonen ønsket styreleder å gi en orientering om fakta i saken».

Ifølge kilder VG har snakket med skal Telenor-sjef Sigve Brekke i vår og sommer ha forsøkt å bytte ut Berit Svendsen som sjef for Telenor Skandinavia, og tilbudt henne alternative jobber.

Bakgrunn: Slik prøver Sigve Brekke å presse Berit Svendsen ut av Telenor Norge

Kildene beskriver en maktkamp mellom Brekke og Svendsen, der han forsøker å få henne ut av jobben i Telenor Norge.

I stedet skal Brekke ha ønsket å sende Svendsen til Asia for holde på med langt mindre prosjekter, som startup-selskaper. Et av tilbudene gjaldt å lede det Telenor-eide selskapet dtac i Thailand, ifølge VGs kilder. Det vil innebære at hun ikke lenger ville være en del av konsernledelsen.

Vanskelig å stige i gradene

Dagens Næringsliv omtalte onsdag Telenors utbredte bruk av tidsbegrensede topplederkontrakter. Blant Norges største konserner er Telenor alene om slike kontrakter, ifølge avisen.

les også

Kilder til VG: Vanskelig å stige i gradene i Telenor uten Asia-erfaring

Ifølge VGs kilder er det vanskelig å stige i gradene i Telenor uten å ha Asia-erfaring. Tirsdag kveld fortalte VG at Berit Svendsen har fått flere tilbud fra konsernsjef Sigve Brekke om prosjektstillinger i Asia, men at hun har takket nei og forklart det med familiehensyn. Svendsen har to barn i tenårene.

Kilder VG har snakket med mener Brekke helt siden tilbudet i 2015 har ønsket å få Svendsen vekk fra Telenor Norge-jobben.

Sigve Brekke skrev i en e-post til VG: «Det stemmer ikke. Telenor er et internasjonalt selskap med 75 % av omsetningen og 90 % av kundene utenfor Norge. Å ta spisskompetanse og erfaring fra avanserte markeder i Norden ut i verden, har vært grunnlaget for Telenors suksess de siste 20 årene».

Han fortsetter: «Dette med rullering av roller var vanlig også før jeg ble konsernsjef, og dialog på ledernivåene inneholder naturlig å se på muligheter for å bredde erfaringen for den enkelte, blant annet med utenlandsoppdrag. Jeg har som nevnt i VG tidligere rutinemessig og jevnlig dialog med alle mine ledere om nye muligheter, ønsker, roller og stillinger, både hjemme og i utlandet, for å bygge slik bred kompetanse. Berit gjør en svært god jobb i Norge, og det er naturlig å diskutere hvordan også resten av selskapet kan få glede av hennes erfaring og kompetanse.»

Svendsen har ledet selskapets virksomhet i Norge siden 2011 og fikk i fjor også ansvaret for Sverige og Danmark.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder