Kjøttbransje-topper reagerer på ny kostholds-rapport: – Ikke mulig

Kjøttbransjen mener den anbefalte «globale dietten» til Gunhild Stordalens forskerteam ikke er realistisk eller gjennomførbar. Norsk landbruk er allerede bærekraftig, mener de.

  • Nanna Johannessen
  • Mattis Sandblad (foto)
Publisert:

Flere artikler

  1. Ny rapport lanserer «global diett»: – Inntak av rødt kjøtt og sukker må halveres

  2. Gunhild Stordalen om ny kostholdsrapport: – Vil kreve en enorm omstilling

  3. Gunhild Stordalen vil redde verden med mat: – Mye av kritikken bygger på misforståelser

  4. Oslo skrev under på erklæring: Vil kutte kjøtt-spising for ansatte

  5. Professor om EAT-dietten: – Bekymret for fedme

Fra andre aviser

  1. Rapport: Forbruket av kjøtt og sukker må halveres

    Bergens Tidende
  2. EAT og den store matkampen

    Aftenposten
  3. Skal vi spise frikadeller, kjøttboller og kjøttkaker i fremtiden? Eller blir det spirer og insekter?

    Aftenposten
  4. EAT-dietten er ikke bærekraftig – i Norge

    Aftenposten
  5. Aftenposten mener: Én diett passer ikke alle

    Aftenposten
  6. Spis mindre kjøtt

    Aftenposten