MEDTATT: Uglen som kom ut via ovnsdøren var tydelig medtatt og brukte tre kvarter på plenen for å komme seg, før den fløy av gårde. Foto: Nordhordland brann- og redning

Ugler satt fast i pipe: – Hytteeier fikk den ene i fanget da han åpnet ovnen

To ugler måtte reddes fra en pipe på en hytte i Austrheim kommune fredag ettermiddag. Det er uvisst hvor lenge de to har vært fanget.

Da eieren av en hytte på Bakka i Austrheim kommune skulle fyre opp i ovnen fredag ettermiddag fikk han seg en overraskelse han nok sent vil glemme.

– Han fikk en ugle nesten rett i fanget, forteller Even Haugland, utrykningsleder i Nordhordland brann- og redning, til VG.

– Så hørte han at det kravlet inne i pipa, og det var da vi kom inn i bildet, legger han til.

Preget av fangenskapet

For inne i pipa var det en ugle til, og den kom seg ikke ut. Alarmen gikk derfor på brannstasjonen, og fem mann rykket ut.

Mens brannvesenet jobbet med å frigjøre ugle nummer to, valgte uglen som allerede var fri å bruke tiden til å komme seg på plenen foran hytta.

– Den var ganske preget, og satt der ute i tre kvarter før den dro, sier Haugland.

SLITEN: Uglene måtte lade batteriene på plenen foran hytta før de igjen kom seg på vingene. Foto: Nordhordland brann- og redning

Ugle nummer to ble etter hvert frigjort via skorsteinen på taket.

– De fløy av gårde lykkelige og i live begge to, sier utrykningslederen.

Det er uvisst hvor lenge de to uglene har vært fanget i pipa, men hytteeieren har ikke vært på hytta de siste tre ukene.

les også

Bestemoren poserte på isblokk – måtte reddes på sjøen

Elefant i myr

Haugland forteller at brannvesenet tar slike oppdrag seriøst, og at det opp igjennom årene har vært mange dyr som har måttet bli reddet fra forskjellige situasjoner.

– En lørdag for mange år siden fikk vi melding om at en elefant hadde satt seg fast i en myr. Det var ikke mange som trodde på det, men vi reiste jo ut, sier Haugland.

les også

Katten Estopita hjemme etter over åtte år på rømmen

Da brannvesenet kom til stedet var det ganske riktig en elefant i myra.

– Den hadde stukket av fra et sirkus og lå ute i myra. Det gikk bra det også og den fikk deltatt videre på sirkuset, sier Haugland.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder