KØ: Trafikk-kameraet til Statens Vegvesen plassert ved E18 i Sandvika viser tett trafikk inn mot Oslo tirsdag morgen kl 0856. Foto: Statens Vegvesen

Problemer i morgentrafikken på Østlandet

Snø skaper problemer i trafikken på Østlandet tirsdag morgen. Et vogntog sto fast i trikketraseen, og Oslo Sporveier har hatt store forsinkelser. Det er også forsinkelser på E6 innover mot Oslo.

– Det er forsinkelser på grunn av snøen. På strekningen Kløfta til Skedsmokorset er det 20 minutter forsinkelse, sier trafikkoperatør Kristina Skogli, ved Vegtrafikksentralen Øst til VG.

– Det blir litt mer nå som det er veldig mye vær. Trafikken går litt saktere, så det er bare det som genererer køen, forteller hun.

Ifølge NTB er det også svært glatte veier på Østlandet.

KØ: Ved avkjøringen til Ryen innover mot Oslo er det lang kø tirsdag formiddag. Foto: Reidar Jansen

Klokken 06.12 meldte Oslo politidistrikt at et vogntog sto fast i trikketraseen i Konows gate i Oslo, og sperret trafikken i begge retninger. Litt før klokken 07 hadde vogntoget kommet seg løs og trikken kunne passere, skriver NTB.

– Når det gjelder T-banen har vi hatt noe forsinkelser på morgenen. Vi har noen innstilte avganger, men det meste begynner å jenke seg til, sier Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien til VG.

Han forteller at det må påregnes noe forsinkelser også med trikken.

– Trafikken går, og folk kommer seg frem, men de må regne med litt forsinkelser ettersom snøen naturlig nok gir noe problemer for trafikken inne i byen, sier Asperud.

Sjekk hvordan tirsdagens vær blir der du er HER

les også

Finværet gjør gatene farlige: - Som å få en hammer i hodet

Ifølge politiet ser det ut til at trafikken på innfartsveien til Oslo flyter greit.

– Vi har en ulykke på Ringeriksveien på Sollihøgda, en i Christian Michelsensgate, og en ved Bryn Kirke på Rykkinn. I sistnavnet ulykke klarte ikke bilen å stanse for bilen foran, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth, i Oslo politidistrikt.

Ifølge NSB skaper snøen også noen problemer for togtrafikken, men det er ikke snakk om mer enn noen minutter, forteller kommunikasjonssjef Åge Christoffer Lundeby.

På Østfoldbanen er østre linje, mellom Tomter og Spydeberg, stengt grunnet feil med en sporveksel, opplyser Bane NOR på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder