Toget mellom Drammen og Asker har vært innstilt siden onsdag ettermiddag på grunn av utgliding av masser i forbindelse med byggearbeider. Arbeidene vil trolig pågå utover torsdagen. Foto: Bane NOR / NTB scanpix

Togstans mellom Asker og Drammen: Tusenvis av passasjerer rammet

Drammensbanen er stengt mellom Asker og Drammen etter et ras. Ifølge Bane Nor vil strekningen etter all sannsynlighet være stengt torsdag, og også kanskje fredag.

Publisert:

– Det har rast noen masser i nærheten av sporet i forbindelse med arbeid. Det er uvisst hvor lang tid det vil ta før strekningen gjenåpner, men antakelig vil det vare ut denne dagen, sier pressevakt i Bane Nor, Olav Nordli, til VG.

Raset har funnet sted ved Tangen i Drammen, og ifølge Nordli er arbeidet med å utbedre stedet omfattende.

Det var i forbindelse med byggingen av et hotell ved siden av stasjonen at uhellet skjedde, skriver NTB.

– Jeg har fått noen meldinger på at det er ganske omfattende utbedringer som trengs. Hele morgendagen går etter all sannsynlighet med, og kanskje også fredagen, forteller Nordli til VG.

Pressevakt i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, sier til VG at de jobber på spreng med å sette opp alternativ transport.

– Vi jobber for fullt med å sette opp busser. Det er tusenvis av passasjerer som er rammet, og vi vet ikke hvor lenge strekningen vil være stengt, forteller han til VG.

Til NTB forteller Lundeby onsdag kveld at arbeidet med å skaffe alternativ transport til de reisende er krevende.

– Det er enorme mengder med alternativ transport vi trenger. Vi har fått på plass en god del, men vi har ikke full dekning. Vi støvsuger markedet, sier han.

Lundeby kan ikke love at de har nok busser torsdag morgen, og anbefaler de reisende andre løsninger dersom det er et alternativ.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder