Hallik-tiltalt

INNENRIKS

Fra fem leiligheter i Oslo skal de to mennene ha drevet bordeller med østeuropeiske kvinner. Nå er de tiltalt for hallikvirksomhet.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:27

Begge er kjente kriminelle, og har tidligere vært en del av det kriminelle Tveita-miljøet.

PR via Internett

Ti kvinner fra Litauen og Ungarn som oppholdt seg i flere av leilighetene, ble også innbrakt av politiet. De fleste ble utvist fra Norge.

Ifølge tiltalen mener påtalemyndigheten at de to mennene, som er fra Oslo og Romerike, sto bak en svært godt organisert hallikvirksomhet. De østeuropeiske kvinnene skal ha solgt sex fra leilighetsbordeller spredt over hele Oslo: På Grorud, Bryn, Grønland og i Oslo sentrum. Prostitusjonen skal ha foregått i over ett år, og den ble omfattende markedsført blant annet på Internett. De to mennene skal også ha tatt deler av pengene de østeuropeiske kvinnene tjente på prostitusjonen.

Overleverte penger

Politiet kom på sporet av prostitusjonssaken etter at en litauisk kvinne anmeldte en av mennene for trusler. I avhør ga hun politiet navn på begge mennene, samt et telefaksnummer som skulle brukes til å holde kontakt mellom de prostituerte og bakmennene. Dette nummeret gikk til et kontor i Waldemar Thranes gate, hvor en av de to tiltalte mennene ble pågrepet i den grundig planlagte politiaksjonen 18. oktober i fjor.

I avhøret hevdet kvinnen at hun i løpet av syv uker overleverte 168 000 kroner til bakmennene. Pengene hadde hun tjent på å selge sex til norske menn.

Begge mennene nekter straffskyld, ifølge advokatene Øystein Storrvik og Morten Furuholmen, som skal forsvare mennene når saken kommer opp for retten til høsten.

Påtalemyndigheten har droppet siktelsen mot en kvinne i 30-årene fra Romerike som også ble pågrepet i politiaksjonen i oktober i fjor.