Voldtatt på vei til årets siste skoledag

I denne plankehytta ble den ti år gamle jenta brutalt voldtatt da hun var på vei til juleavslutning på Korsvoll skole.

Alle klassene ved Korsvoll skole skulle kose seg med julefrokost, bytte julegaver og gå rundt juletreet, som en avslutning på skolehalvåret.

Isteden ble dagen bare trist for jenta og hennes medelever. Alle de 511 elevene på skolen ble orientert om hva som hadde hendt.

- Det er helt forferdelig. Vi tok oss av henne og familien så godt vi kunne. I tillegg har de fått all hjelp som kan gis av politi og helsevern, sier en rystet rektor Knut Hedemann ved Korsvoll skole.

Mange foreldre var bekymret og kom til skolen for å se til barna sine utover dagen, da overgrepet ble kjent.

- Hun har fortalt at hun møtte en gutt på stien, som dro henne med makt inn i plankehytta og voldtok henne, opplyser politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, som karakteriserer voldtekten som svært grov.

Tett beferdet

Området er tett beferdet, og mange skolebarn, foreldre og turgjengere var ute og gikk i Langåsveien og på stiene i enden av veien, som blant annet fører opp til Korsvoll skole.

- Vi tror dermed at noen kan ha møtt denne gutten i området rett før eller rett etter voldtekten, sier Rynning Aasen.

Stien jenta fulgte er opplyst, men det var fortsatt mørkt da gjerningsmannen slo til.

Plankehytta hvor jenta ble voldtatt, er en provisorisk «guttehytte», satt opp av barna i nabolaget. Den ligger rundt 30 meter fra stien.

Vitner har fortalt politiet at de hørte skrik i området, men ingen var likevel øyenvitner til det grufulle overgrepet. Store politistyrker sperret av et stort område og lette etter gjerningsmannen med sporhunder umiddelbart etterpå, men han kom seg unna.

En drosjesjåfør og en annen bilist skal ha vært rett i nærheten da voldtekten fant sted.

Etter voldtekten kom 5.-klassingen gråtende opp til skolen hvor hun fortalte lærere og rektor Knut Hedemann hva som hadde hendt.

Fant hårspenne

Foreldrene hennes ble tilkalt, og alle sammen ble kjørt til barneavdelingen på Ullevål Universitetssykehus hvor jenta ble undersøkt.

VGs medarbeidere fant også en rosa hårspenne i snøen rett ved plankehytta. Den ble umiddelbart gitt til politiet.

Trolig har spennen falt av tiåringen da hun ble dratt inn i hytta eller da hun løp opp til skolen etter overgrepet.

Mye tyder på at voldtekten var nøye planlagt, og at gjerningsmannen er kjent i området:

Plankehytta hvor voldtekten fant sted, kan så vidt skimtes fra stien som fører opp til Korsvoll skole, men er svært vanskelig å oppdage for folk som ikke er lokalkjent i området.

Flere voldtekter

Foreløpig vet ikke politiet om de har klart å sikre seg DNA fra voldtektsmannen.

I dag skal jenta rettslig avhøres av en dommer, men hun klarte å gi politiet et signalement av gjerningsmannen i går.

Tiåringen har forklart at voldtektsmannen var rundt 20 år, 180 centimeter høy og at han snakket godt norsk. Han skal ha vært iført en mørk hip-hop-lue med blå striper, og hadde mørke klær.

For bare halvannet år siden ble en annen ti år gammel jente voldtatt i det samme området. Den 33 år gamle gjerningsmannen ble også tatt for en annen voldtekt av en tolv år gammel jente, og ble i mars dømt til 15 års forvaring. Han sitter på Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt og er sjekket ut av saken.

Advarselsbrev

Etter den forrige voldtekten fikk alle elevene beskjed om alltid å gå flere sammen til skolen.

- Dette har fungert, men etter hvert som elevene blir eldre og tør mer, så kan det hende at de har slappet mer av, sier rektor Hedemann.

I mars i år sendte flere skoler i området ut et advarselsbrev om en gutt som skal ha plaget elever. Han skal først ha forsøkt å oppnå kontakt med de eldre elevene, for så å gå over på de yngre da han ble avvist.

- Vi har fått flere navngitte tips på mulige gjerningsmenn, og sjekker disse fortløpende opp, opplyser Rynning Aasen.

Rektor Hedemann og lærerne på Korsvoll skole var ikke klar over trehytta som lå ved stien nedenfor skolen. Nå vil den bli revet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder