Uvær lammer Øst- og Vestlandet

(VG Nett) Dårlig vær lammet veitrafikken mellom Øst- og Vestlandet 1. nyttårsdag. De fleste fjellovergangene var fortsatt stengt tirsdag kveld, men noen steder var det kolonnekjøring.

 • NTB

Artikkelen er over 18 år gammel

I tillegg er det til dels svært glatte veier i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Det har også gått en rekke snøras i regionen, men det er foreløpig ikke meldt om personskader eller materielle skader.

Trafikkproblemene skyldes først og fremst et raskt væromslag fra kulde til mildvær. I alt 26 veistrekninger var stengt i de tre fylkene.

Stengte fjelloverganger

Vegtrafikksentralen ble nedringt 1. nyttårsdag av bilister som ikke kom seg av gårde på grunn av stengte veier. Veirapporten som ligger tilgjengelig for publikum på internett var full av røde utropstegn og en uendelig rekke med veier "midlertidig stengt på grunn av uvær".

Fra Vestlandet kom det meldinger om ras og i Sogn og Fjordane hadde temperaturskiftet til og med ført til flom flere steder midtvinters. Dermed måtte riksvei 60 mellom Olden og Innvik og fylkesvei 662 mellom Eid og Torheim stenges.

Eneste lyspunkt for frustrerte bilister som ville over fjellet mellom vest og øst - kolonnekjøring over Hemsedalsfjellet eller Haukelifjell. På sistnevnte strekning var ventetiden 3-4 timer, mens de som valgte førstnevnte fjellovergang fra øst mot vest måtte vente cirka 2 timer.

Snøras

Politiet i Møre og Romsdal frykter ifølge Adressa.no at væromslaget også kan utløse større ras. I Møre og Romsdal var hele 10-11 veistrekninger stengt 1.nyttårsdag grunnet snøras.

Det største problemet var knyttet til E39 over Ørskogfjellet, hovedferdselsåren fra Møre og resten av landet. Politiet fikk melding om ras på veien ved Skorgedalen ved 02.40-tiden natt til tirsdag.

- Det er vanskelig å si om veien blir åpnet i dag, sier vaktleder Trygve Ødegård ved politiet i Ålesund til Adressa.no.

Tirsdag kveld hadde været roet seg og temperaturen var i ferd med å synke. Likevel var det flere stengte veistrekninger og fjelloverganger mellom de Hordane og Sogn og Fjordane og Østlandet.

Mer om

 1. Vær

Flere artikler

 1. Nyttårstrafikken: Sterk vind og glatte veier flere steder – fjelloverganger stengt

 2. Vegvesenet advarer mot vanskelig føre

 3. Farevarsel for snø og vind sendt ut over store deler av Sør-Norge

 4. Uværet tar strømmen og stenger fjelloverganger

 5. 2.000 fikk veiforbindelsen tilbake

Fra andre aviser

 1. Flere fjelloverganger stengt i stormen

  Fædrelandsvennen
 2. Her er det glatt – her blir det sterk vind – her er veiene stengt

  Aftenposten
 3. Sterk vind og glatte veier flere steder – fjelloverganger stengt

  Aftenposten
 4. Sterk vind og glatte veier flere steder – fjelloverganger stengt

  Fædrelandsvennen
 5. Flere veier stengt på grunn av uvær

  Aftenposten
 6. Hovedveiene mellom Oslo og Bergen er stengt

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no