FUNNET DØD: En åtte ar gammel jente ble mandag funnet død i sitt hjem på Sund på Sotra. Politiet rykket ut med store mannskaper, men det er foreløpig ikke kjent hva jenta døde av. Foto: SCANPIX

Jente (8) funnet død: - Ikke mulig å konkludere med noen dødsårsak

Politiet holder alle muligheter åpne

SOTRA (VG Nett) Jenta ble mandag funnet død av sin mor etter å ha vært alene hjemme.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Klokken 15.50 mandag fikk politiet melding om at en jente var funnet død.

- Jenta ble funnet av sin mor, og politiet fikk melding om dødsfallet fra en venn av familien, sier lensmann Odd Dale i Sotra på pressekonferansen.

Om lag 20 polititjenestemenn var i arbeid på åstedet etter meldingen om den døde jenta kom inn til politiet.

- Ikke mulig å konkludere

Den døde jenta og hennes mor kommer fra Øst-Europa og har bodd i kommunen ett års tid.

Politiet i Hordaland sendte flere patruljer til stedet og kriminalteknikere arbeider i området.

- Det er ikke mulig å konkludere med noen dødsårsak etter hvordan jenta ble funnet. Derfor foretar teknikere og rettsmedisinere undersøkelser i og rundt huset, sier politioverbetjent Helge Stave i Hordaland politidistrikt på pressekonferansen.

- Det blir en taktisk vurdering når vi går ut med informasjon, hvis det skulle ligge noe kriminelt bak. Men det vet vi foreløpig ikke om det gjør, sier Stave.

Venn meldte fra

Vedkommende som meldte fra om dødsfallet til politiet, var en venn av åtteåringens mor. Også hun skal være av utenlandsk opprinnelse, ifølge politiet.

- Vi har ikke alle detaljene rundt hvorfor det var nettopp den personen som ringte. Det kan ha noe med at melder var bedre i språk enn mor, sier Dale.

Flere skal avhøres

Politioverbetjent Helge Stave sa under pressekonferansen mandag kveld at politiet foreløpig ikke ville gå ut med alle detaljene i saken.

- Foreløpig ønsker jeg ikke å beskrive hvordan leiligheten ser ut innvendig, sier Stave.

- Akkurat nå så holder vi på med krimteknikere på stedet, så skal vi få tatt avhør og deretter sette oss ned å se om vi kan trekke konklusjoner ut i fra det, sier lensmann Dale.

Jentas mor og vennen av familien som varslet om dødsfallet skal avhøres, men grunnet språkproblemer tar det noe tid å skaffe tolk, opplyser politiet.

- Vi har snakket med melder og mor, som fant henne, og så har vi tatt forklaringer av et par naboer, sier Dale

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder