- Ikke hver dag man tar piruett i et fly

(VG Nett) Passasjerene ombord på SAS-flyet fikk en bambi-opplevelse av de sjeldne.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG Nett skrev tidligere i dag om SAS-flyet som mistet kontrollen og gled rundt på rullebanen på Bodø Lufthavn.

Passasjerene som fikk en glatt start på Bodø-besøket var ikke nervøse da flyet snurret.

LES OGSÅ: Her snurrer passasjerflyet på glattisen

- Det var jo ikke noe fare for at vi skulle komme borti noe. Bilene på flyplassen begynte å skvette unna, de skjønte vel at de ikke hadde noe å stille opp med, sier passasjer Sissel Ilstad til VG Nett.

- Hadde god fart

Hun forteller at kapteinen to ganger forsøkte å komme bort til gaten, før de til slutt måtte strø rullebanen på nytt.

- Vi hadde et par rundturer, det er vel bare den siste som ble festet til filmen. Vi hadde god fart, og det var en snodig opplevelse. Det er jo ikke hver dag man opplever å ta en piruett i et fly, sier Ilstad.

Ørjan Fjelltun var også om bord, og kikket ut av vinduet da flytet begynte å skli.

- Det var ikke noe skummelt, det gikk rolig for seg. Kapteinen kom på høyttaleren etter hvert og forklarte at det var svært glatt. Det hadde vi i grunnen fått med oss, flirer han.

Streifet terminalbygget

Ifølge sikkerhetssjefen ved Bodø Lufthavn, Håvard Breivik, var det aldri noen fare for at flyet skulle krasje i terminalbygget.

- Flyet snurret rundt da det skulle stoppe på oppstillingsplassen etter landing. Fly kan som kjent ikke rygge, og da det skulle snu og kjøre inn til terminalbygget, streifet den ene vingen borti terminalbroen, forklarer Breivik.

Ifølge sikkerhetssjefen fant ikke teknikerne noen skader eller feil med flyet. Det glatte underlaget skyldes kaldt og vindfullt vær.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder