UT I UNDERBUKSA: Beboerne i Urtegata 31 i Oslo ble reddet fra flammene. Seks personer døde i brannen. Foto: SCANPIX
UT I UNDERBUKSA: Beboerne i Urtegata 31 i Oslo ble reddet fra flammene. Seks personer døde i brannen. Foto: SCANPIX

Mann pågrepet for brann i Urtegata

- Har sagt at han ikke ønsker forsvarer

INNENRIKS

(VG Nett) En mann i 40-årene er pågrepet i forbindelse med brannen i Urtegata i desember i fjor.

Publisert: Oppdatert: 18.03.09 15:18

Oslo politidistrikt sendte ut en pressemelding onsdag ettermiddag hvor de bekreftet at en mann i 40-årene er siktet i forbindelse med brannen i Urtegata 31, 13. desember i fjor.

Vet du noe om denne saken?Tips VG Nett her!

Mannen er på nåværende tidspunkt siktet etter mordbrannparagrafen.

- Vi kommer ikke til å kommentere pressemeldingen ytterligere før klokken 16, opplyser informasjonsenheten ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Etter det VG Nett kjenner til har den pågrepne mannen sagt at han ikke ønsker forsvarer.

VGTV:Se de dramatiske bildene fra redningsaksjonen

Utlovet dusør

Seks mennesker mistet livet i brannen. Bygården er eid av eiendomsgiganten Olav Thon, som i forrige uke utlovet 1 million kroner i dusør for å oppklare dødsbrannen i Urtegata. Da VG Nett kontaktet Thon onsdag ettermiddag, sa han at han nettopp har mottatt en pressemelding om pågripelsen, men at han ikke vil uttale seg før han vet mer om omstendighetene.

- Olav Thon kommer ikke til å kommentere verken pågripelsen eller dusøren i det hele tatt i dag, sier hans sekretær til VG Nett.

Les også:- Forferdelig hvis brannen er påsatt

Norsk statsborger

En teknisk etterforskningsrapport konkluderte i forrige uke med at brannen i Urtegata natt til 13. desember, hvor seks mennesker omkom, skyldes «tilførsel av bar ild». På det tidspunktet ønsket ikke politiet å konkludere med at brannen var påsatt.

Røyken og flammene spredte seg i trappeoppgangen og gangene i bygården, og gjorde det svært vanskelig for beboerne å ta seg ut den veien. Brannvesenet måtte redde mange av folkene i bygget ut vinduene. Fire menn og to kvinner omkom i brannen. En kvinne ble alvorlig skadd.

Brannfolkene rapporterte at trappeoppgangen så ut som en innvendig skorstein etter brannen. Arnestedet er antatt å ha vært mellom annen og tredje etasje.

Les også:Pyromanfrykt etter dødsbrannen

Mannen som nå er pågrepet er norsk statsborger. Avhør av ham er påbegynt, og han vil bli fremstilt for varetektsfengsling en av de nærmeste dagene.

I løpet av de siste to årene har det vært ti branner i området rundt Uretgata.

VG Nett kommer tilbake med mer

Her kan du lese mer om