GATEKAMPER: Politiet måtte ta i bruk tåregass mot demonstrantene som protesterte mot den israelske støttemarkeringen foran Stortinget. Foto: Scanpix

Forbereder seg på ny gatekrig: - Stor politiaksjon etter Blitz-plakat

PARKVEIEN (VG Nett) Politiet rykket i kveld ut med massive politistyrker i kveld etter at en plakat ble hengt opp på Blitz-huset.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det var en melding om demonstrasjon i dag kl 16 som skal ha ført til at politiet rykket ut med massive politistyrker onsdag ettermiddag etter at en lapp ble hengt opp på Blitz-huset.

- Det vi har rykket ut på her, skyldes en plakat som ble hengt opp på Blitz som meldte om en demonstrasjon, sier innsatsleder Rune Instebø til VG Nett på stedet.

VG Netts reporter anslår at det er tredve politimenn på stedet klokken 17 onsdag ettermiddag. Politiet er utstyrt med batonger, hjelmer og skjold. I tillegg er det tre biler med brytegjerder montert foran, og kommandobiler på stedet.

Det hadde klokken 17 ikke dukket opp noen demonstranter.

Klokken 17.20 sendte Oslo politidistrikt ut en pressemelding der de avviser at de har fått melding om demonstrasjoner i dag.

«Vedrørende meldingen som ble sendt ut fra Oslo Handelsstandsforening til deres medlemmer, så var dette en rent forebyggende melding som synes å ha vekket mer oppsikt enn nødvendig», står det i pressemeldingen.

Slo butikk-alarm

Butikkene i Oslo sentrum måtte rydde gatene for å forberede seg på nye opptøyer onsdag ettermiddag.

Flere butikker i Oslo Handelstandsforening har fått beskjed om å rydde inn løse gjenstander for å hindre skadeverk. Det skjer etter at det ble kjent at det skal være en markering utenfor den israelske ambassaden klokken 16 onsdag ettermiddag.

Politiet understreker at de onsdag ettermiddag ikke har grunnlag for å frykte opptøyer ut fra situasjonen i dag, men politiet følger situasjonen fortløpende.

Se VGTV:Her knuser demonstrantene Karl Johan

Ifølge TV2-nyhetene er det ungdomsgrupper med utgangspunkt i Blitz-miljøet som står bak markeringen.

- Denne markeringen er ikke søkt om, og vi følger nøye med på situasjonen, sier informasjonssjef Unni Grøndal ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Rydder utenfor

Administrerende direktør i OHF, Morten Fure, bekrefter overfor TV2-nyhetene at de har varslet butikkene.

- Vi ber butikker være varsomme i forbindelse med dagens markering. Det vil si at de rydder inn skilt og løse gjenstander utenfor butikken. Preventive aktiviteter for å begrense skadene, og trygge ansatte og kunder, sier Fure.

To ganger tidligere har hovedstaden blitt herjet av pøbel som angrep politiet med fyrverkeri og ramponerte butikker i sentrum i opprøret mot krigen i Gaza.

Bråkmakerne:- Vi ville bare vekke Norge

Også førstkommende lørdag kan det være duket for nye opptøyer. Blitz mobiliserer de til en ny markering på sine hjemmesider.
(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider)

Der skriver de at «Det er viktig at motstanden mot den israelske aggresjonen i midtøsten fortsetter».

Samtidig har Palestinakomiteen varslet at de ikke ønsker å arrangere flere demonstrasjoner, etter at situasjonen flere ganger har kommet ut av kontroll foran den israelske ambassaden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder