STOR: Frp med formann Siv Jensen rykker stadig oppover på meningsmålingene. Foto: Scanpix

Nesten hver tredje vil stemme på Frp

Fremskrittspartiet går fram 3,7 prosentpoeng til 29,6 prosent på en meningsmåling som Sentio har laget for Bergens Tidende.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Frp er dermed nesten jevnstort med Arbeiderpartiet. Ap får nå 31,5 prosent av stemmene, en tilbakegang på 4,4 prosentpoeng fra februar, viser målingen.

Aps regjeringskamerater går derimot fram. Sosialistisk Venstreparti legger på seg 0,3 prosentpoeng og får 7,1 prosent på målingen. Senterpartiet går fram 1 prosentpoeng til 5,3 prosent.

Les også:Raymond Johansen tar et oppgjør med Frp.

KrF mest tilbake

Høyre går tilbake 0,1 prosentpoeng til 13,3 prosent, Venstre går tilbake 0,4 prosentpoeng til 4,7 prosent, og Kristelig Folkeparti mister 1,2 prosentpoeng og oppnår 5,9 prosent.
Rødt går fram 0,3 prosentpoeng til 1,7 prosent, mens kategorien «andre» går fram 0,7 prosentpoeng til 0,9 prosent. Kystpartiets oppslutning er 0,0 prosent, slik situasjonen var også på forrige måling.

Les også:SV-er kritiserer eget parti.

Professor Hanne Marthe Narud ved Institutt for statsvitenskap i Oslo mener Frps oppslutning er kommet for å bli.

Innvandringssaker avgjør

- Det er mye som tyder på at Frp har befestet sin stilling på dette høye nivået. Greier partiet å sette flere innvandringssaker på dagsordenen i månedene fremover mot valget, slik det er skjedd i det siste, vil det gjøre et meget godt valg. Det må rett og slett skje et jordskjelv hvis partiet ikke skal oppnå et bedre valgresultat enn i 2005, sier Narud.

Les også:Frp diskuterer Storbergets hijab-avgjørelse.

Frp fikk ved stortingsvalget i 2005 22,1 prosent av stemmene.
Professor Bernt Aardal ved Institutt for samfunnsforskning i Oslo tror også at innvandringsdebatten forklarer hvorfor Frp har vokst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder