BLE OVERFALT: Kadra Yusuf. Foto: RIMA IRAKI

Kadras overfallsmenn kan bli utvist

Regjeringen mener overfallet på Kadra er så alvorlig at det gir grunnlag for å reise utvisningssak. De to mennene som ble pågrepet mandag, er somaliske statsborgere.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Overgrep på åpen gate er en type overgrep mot kvinner som er så alvorlig at det absolutt gir grunnlag for å reise utvisningssak, sier statssekretær Libe Solberg Rieber-Mohn (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NTB.

- Det er totalt uakseptabelt å utøve vold mot en ung jente som bruker sin ytringsfrihet. Jeg skjønner at folk flest ikke vil akseptere at voldsmenn uten norsk statsborgerskap får bli i Norge, sier Rieber-Mohn videre.

Hun understreker at politiet må få tid til å etterforske overfallet, men mener det er viktig å få fortgang i saken.

Rieber-Mohn sier videre at situasjonen i hjemlandet til de to siktede er ustabil flere steder i dag, og at en utvisning til Somalia derfor kan være problematisk.

- Men det er ikke mer enn seks måneder siden vi tvangsreturnerte 16 somaliere. Uansett vil den slags type overgrep få konsekvenser for spørsmål om norsk statsborgerskap. Forutsetningen for å få innvilget statsborgerskap etter sju års opphold i Norge, er at du har en plettfri vandel. Du vil ikke få statsborgerskap ved første gangs søknad hvis du er dømt for overfall på åpen gate, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder