Småfly styrtet i Larvik: To flyelever og en instruktør omkom

LARVIK (VG) Tre personer er funnet omkommet etter et småfly styrtet i Larvik tirsdag. Ifølge Havarikommisjonen mistet flyet raskt høyde etter flere 360 graders svinger.

Av 

Yasmin Sfrintzeris

Publisert:

Sør-Øst politidistrikt opplyser at det er et mindre fly som har gått ned i området Tvedalen ved Larvik. Ifølge Østlands-Posten er imidlertid nødetatene til stede litt lenger sør, nærmere Vestmunnvannet.

Bilder som VG har fra stedet viser flyvraket flatklemt inn i fjellveggen. Ødeleggelsene er så store at det er vanskelig å se at det har vært et fly. Det stiger fortsatt røyk opp i det skogkledde området, og trærne rundt vraket er brent.

I en pressemelding klokken 15.13 opplyser politiet at tre personer, en flyinstruktør og to elever, er omkommet i ulykken. Pårørende er varslet.

Politiet opplyser at flyet hadde tilknytning til Pilot Flight Academy, og at det lettet fra Torp flyplass tirsdag morgen.

– Dette er dypt tragisk og alvorlig, men vi ser at noe sånt kan skje. Nå skal vi ta vare på de etterlatte. Så langt kan vi ikke fastslå noe rundt årsaken, sier politistasjonssjef Tor Eriksen i Larvik.

Havarikommisjonen vil undersøke vrakrestene for å undersøke hva som skjedde i forkant av flyulykken. I tillegg vil de omkomne bli obdusert.

Skoleflyet tok av fra Sandefjord lufthavn Torp (ENTO) på en treningstur med tre personer om bord.

– Etter å ha gjennomført flere 360° svinger i 4 000 ft mistet de raskt høyde og flyet styrtet ned i et ulendt skogsområde og tok fyr, melder Statens havarikommisjon tirsdag ettermiddag.

Ifølge Eriksen er ingen av de omkomne tilhørende Larvik, men bor andre steder i landet. De har heller ingen annen relasjon enn at de gikk på samme flyskole.

– Det er nok flere vitner som har meldt seg gjennom dagen, har ikke tallet på hvor mange, men vi ønsker å komme i kontakt med alle vitner, sier han.

– Totalhavarert

Politiet fikk meldingen om flyulykken klokken 09.20. De fortalte tirsdag formiddag at det var krevende å komme frem til ulykkesstedet, som befinner seg i et ulendt terreng.

Flyet var av typen Diamond DA-42NG, og tok ifølge Flightradar av fra Sandefjord Lufthavn Torp klokken 08.26 tirsdag morgen

Siste registrerte posisjon på flightradar24 var klokken 09.10. Rett før det forsvant fra radaren, mistet flyet raskt høyde, fra 3325 fot til 2075 fot.

Avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen, opplyser til NTB at flyet var relativt nytt.

Vegtrafikksentralen sør meldte tirsdag morgen at Fylkesveien mellom Tvedalen og Kjose er stengt på grunn av en flyulykke. Ifølge politistasjonssjef Tor Eriksen kommer veien til å holdes stengt i en liten periode.

– En forferdelig ulykke og tragedie

VG har vært i kontakt med Pilot Flight Academy, som bekrefter at de eier flyet. De opplyser at de har satt krisestab.

Foreløpig er det ikke kjent om det har vært meldt om noen feil med flyet.

– Dette er jo en forferdelig ulykke og tragedie. I dag tror jeg vi bare skal fokusere på å vise omsorg for elever og ansatte ved skolen og deres pårørende. Videre vil politiet og havarikommisjonens arbeid vise hva som har hendt, sier grunnlegger av Pilot Flight Academy, Frode Granlund, til VG.

Selv dro Granlund fra Stavanger til Torp for å bistå da meldingen om ulykken kom.

GÅTT NED: Flyet skal ha gått ned i Tvedalen ved Helgeroa, ifølge politiet.

Saken oppdateres!

RETTELSE: I en tidligere versjon av denne saken sto det at VG hadde snakket med selskapet som leide ut flyet. Det er riktig at selskapet eier flyet, men ikke at de leide det ut. Saken ble endret 23.11.2021, klokken 11.33.

Publisert:

Mer om

Larvik

Rettet

Fly

Politiet

Flyulykker

Sandefjord lufthavn, Torp

Ulykker

Flere artikler

 1. Politiet frigir navn etter flystyrt i Larvik

 2. Skole i sorg etter flystyrt i Larvik: – Dette er helt forferdelig

 3. Disse tre er savnet i Tokagjelet i Hardanger

 4. NRK-journalister ble arrestert i Qatar: - En opplevelse jeg ikke unner noen

 5. KATASTROFE­LANDET

Fra andre aviser

 1. Flyulykken i Larvik: En flyinstruktør og to studenter mistet livet

  Bergens Tidende
 2. Elever og ansatte på flyskole sterkt preget etter flyulykken i Larvik

  Bergens Tidende
 3. Tre personer mistet livet i flyulykken i Larvik

  Aftenposten
 4. Flere vitner har meldt seg etter flystyrten i Larvik

  Aftenposten
 5. Tre personer mistet livet i flyulykke

  Aftenposten
 6. Etter 33 minutter styrtet skoleflyet. Vraket er så ødelagt at det kan bli vanskelig å få sikre svar om årsaken.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no