SLAPP «BILLIG» UNNA: Katharina G Andresen må betale 250 000 kroner i bot etter fyllekjøring, den opprinnelige påstanden var en million. Foto: Trond Solberg VG

Norges rikeste kvinne slapp unna med begrenset bot etter promillekjøring

Norges rikeste kvinne Katharina G. Andresen (22) måtte betale 250.000 kroner etter å ha blitt tatt med promille på Hafjell, skriver Finansavisen.

  • Maria Knoph Vigsnæs
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Natt til langfredag ble 22-åringen tatt i promillekontroll i Hafjell, i nærheten av familiens luksuriøse hytte, skriver Finansavisen.

Katharina G. Andresen er ifølge skattelistene Norges rikeste kvinne oppført med 7.7 milliarder kroner i formue. Promillen hennes ble målt til 0.61 halvannen time etter at hun ble stoppet.

Les også: Tenåring øverst på rikinglisten

Dommen falt 13. november der hun blir dømt til 18 dager betinget fengsel og en bot på 250.000 kroner. Hun mister også retten til å kjøre bil i 13 måneder. Likevel er dette en beskjeden bot, skriver Finansavisen.

I dommen heter det: «Dersom retten i foreliggende sak skulle tatt utgangspunkt i en normal avkastning av siktedes formue, ville boten bli fastsatt i størrelsesorden 35 – 40 millioner kroner.»

Dermed slapp Andresen relativt billig fra det ettersom påtalemyndigheten la ned påstand om 1 million kroner og 18 dager betinget fengsel.

Les også: Milliardærarvinger kan bli nullskattytere

900 000 på konto

Tirsdag forrige uke møtte Katharina G. Andresen i Oslo tingrett med sin advokat Else Bugge Fougner. I retten forklarte Andresen at hun er student, bor hjemme hos foreldrene og ikke har inntekter utover månedslønn fra dem, på 9000 kroner i måneden. Hun skal også disponere en konto med 900 000 kroner i frie midler.

I vanlige tilfeller tar retten utgangspunkt i 1.5 ganger brutto månedslønn, noe som i dette tilfellet ville tilsvarer 13 500 kroner. Men rettspraksisen viser at særlig formuende personer har fått bot basert på sin reelle økonomiske posisjon. Dette mener retten trekker i retning av en høyere sum, skriver Finansavisen.

«Ved utmålingen av botens størrelse har retten hensyntatt at siktede er uten fast inntekt og at de formuegoder hun besitter, frem til pådømmelsestidspunkt, ikke har gitt utbytte,» står det i dommen.

- Lei meg

Andresen selv beklager sterkt det som skjedde.

– Jeg er lei meg for at jeg kjørte med promille. Jeg trodde jeg ikke lenger hadde det etter såpass lang tid, men burde ha sjekket det. Og det beklager jeg veldig, skriver hun i en SMS til Finansavisen.

Hun opplyser til VG via Ferd at hun ikke har ytterligere kommentar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder