FRISK: Lærer Marit Mjøen ved Meldal videregående skole fryktet det verste da hun følte seg svimmel og kvalm. – Heldigvis var det bare en rus, sier hun i dag. Foto: Privat

Tiltale: Elev serverte hasjkake til læreren

Under en skoleavslutning skal eleven ha gitt læreren et kakestykke med det narkotiske virkestoffet THC.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nå må mannen i starten av 20-årene møte i retten, tiltalt for kroppskrenkelse.

– Jeg synes det er fint at det er tatt ut en tiltale, for jeg tenkte kanskje at saken ville bli henlagt, sier lærer Marit Mjøen til VG.

Det var onsdag 14. juni i fjor at hun ble sendt til sykehus i ambulanse etter å ha spist et kakestykke.

Nå er spent på hva som vil komme frem når saken skal behandles i Sør-Trøndelag tingrett.

– Det skal bli ganske spesielt å vitne, for dette er jo et menneske jeg har hatt et elev-lærer-forhold til. Samtidig vet jeg akkurat hva som har skjedd, så det skal ikke bli så vanskelig, sier Mjøen.

les også

Kripos slår alarm: Hasj og kokain blir betydelig sterkere

Skoleavslutning

Den nest siste skoledagen før sommerferien i fjor, skulle elevene på Meldal videregående skole markere avslutningen på skoleåret.

Overfor Avisa Sør-Trøndelag, som omtalte saken i fjor sommer, hadde klassen rukket å gjennomføre en quiz da den tiltalte eleven overraskende fant frem en papptallerken med to kakestykker. Disse tilbød han læreren, ifølge tiltalen.

– I timene etterpå kjente jeg at jeg ble svimmel. Jeg tenkte at det var hjerteinfarkt eller hjerneslag, så jeg ble ganske stresset, forklarer læreren overfor VG.

Sendt på sykehus

Skolen tilkalte ambulanse, som fraktet Mjøen til Orkdal sykehus. Der ble hun liggende i kort tid frem til sykepleierne ga henne den overraskende beskjeden.

– Jeg ble selvsagt veldig lettet. Det var bare en rus, og den tålte jeg.

– Har episoden påvirket deg i ettertid?

– Nei, egentlig ikke. Det eneste måtte være at jeg er litt forsiktig med å spise påspanderte kaker.

les også

Statsadvokat reagerte: Jente (15) slipper å betale hasj-bot etter å ha anmeldt overgrep

Politiadvokat Martin Moen ønsker ikke å kommentere saken overfor VG, men opplyser at de håper å få saken opp for retten i løpet av mars.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra mannens forsvarer. I tillegg til kake-hendelsen, er mannen tiltalt for bruk av narkotika.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder