VINTERFERIE: Tydelige skispor i bakkene opp til Kikutstua i Nordmarka i Oslo. Bildet er fra tidligere i februar i år. Foto: STELLA BUGGE, VG

Slik blir været i vinterferien: Best i øst

Mens Østlandet får det fineste vinterværet, blir Vestlandets vinterferie preget av regn og vind.

Mandag og tirsdag blir de beste dagene for Rogaland, som har vinterferie denne uken. Resten av ferien blir preget av vind og en god del nedbør, ifølge Storm.

les også

Kraftig snøfall skaper vanskelige kjøreforhold

– Med unntak av tirsdag, hvor det ser ut til å bli oppholdsvær, så er Sør-Norge dominert av fronter inn fra vest som drar med seg økende vind og en god del nedbør. Det blir regn langs kysten, men hvis du drar inn eller opp i landet så kan du oppleve snø, sier vakthavende meteorolog, Mariann Aabrek.

STAVANGER: Det gode vinterferieværet snur i midten av uken for rogalendingene. Foto: pent.no

Best vintervær på Østlandet

Neste uke starter vinterferien for de største delene av landet. Da er det Østlandet som ligger an til å få det beste vinterferieværet.

les også

Klasseskille i barneidretten: Familier bruker flere hundre tusen på ski i året

– Vi ser nå et skille mellom øst og vest, som fortsetter inn i starten på neste uke. Mens Østlandet blir liggende i perioder med sol og tørrere vær, får Vestlandet nedbør og vind fra vest. Forhåpentligvis får vi en bedring i været etter hvert som uke 8 går, sier Aabrek.

– Det ser ut til at store deler av neste ukes vinterferie kan bli veldig fin.

OSLO: Slik ser starten på vinterferien ut i Oslo, som har fint vær i vente i helgen. Foto: pent.no

Også Trøndelag og Nord-Norge ser ut til å få oppholdsvær i vinterferien, men med litt høyere temperaturer enn på Østlandet.

Det er fortsatt for tidlig å si noe om været for Hordalands vinterferie i uke 9.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder