SYKEMELDT: Trond Giske skriver på sin Facebook-side at han er sykemeldt. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Giske-varsler: – Min opplevelse stammer fra valgkampen 2017

I et intervju med Dagens Næringsliv forteller en av varslerne av seksuell trakassering fra Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske at hendelsen er fra i år. Hun håper nå på endring i partiet.

Artikkelen er over to år gammel

les også

Aps advokat mener Giske sannsynligvis brøt loven

Flere kvinner med sentrale roller i Arbeiderpartiet har varslet at de har vært utsatt for trakassering fra nestleder Trond Giske. Fredag ettermiddag kom det også et varsel fra en kvinne som ikke er knyttet til Ap.

Samme dag skrev Giske på sin Facebook-side at han er sykmeldt.

DN har intervjuet én av varslerne, som forteller at hun valgte å si levere formelt varsel med tanke på at andre kunne bli utsatt for det samme.

– Jeg brukte lang tid på det, men i dialog med andre partifeller ble jeg gjort oppmerksom på at dette gjelder mange. Jeg kjente det som en plikt å sende et formelt varsel om det jeg var utsatt for, sier hun til avisen.

Kvinnen ønsker å være anonym av hensyn til sitt tillitsverv i partiet.

Hun reagerer på at sakene i media kan oppfattes som at de ligger langt tilbake i tid.

– Min opplevelse stammer fra valgkampen i 2017, og etter det jeg kjenner til omhandler minst to av de andre varslene forhold fra nyere tid, sier hun til DN.

Ap-kvinnen understreker at hun mener hun er utsatt for seksuell trakassering.

Det avviser Giskes rådgiver til avisen.

– Trond Giske er sykmeldt, men har i møtet med Jonas Gahr Støre og Kjersti Stenseng avvist eventuelle påstander om trakassering, sier vedkommende.

I Dagbladet lørdag gikk psykolog Fanny Duckert ut i Dagbladet og oppfordret mediene til å være varsomme med Giske.

– Det er en utrolig krevende situasjon å stå i, og alle hater det intenst. De som «overlever» det, er de som klarer å ha perspektiv og klarer å stå i det. Det meste går over, sier hun.

Lørdag ble det kjent at Ap-leder Jonas Gahr Støre har kalt inn til ekstraordinære møter i partiets sentrale organer i januar som følge av varslene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder