Kjørte opp i fylla

Promilledømt trønder kjørte i fylla under ny førerprøve!

Den 37 år gamle trønderen ble fratatt førerkortet for promillekjøring og hadde sett frem til å få igjen førerkortet i over ett år da han møtte frem på Sør-Trøndelag trafikkdistrikt ved 12.00-tiden torsdag.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Men festen hadde han tatt på forhånd:

Da sensoren og den håpefulle bilisten hadde kjørt et stykke, reagerte nemlig sensoren på det som var underlig kjøring og merkbar alkohollukt.

Knallrødt!

- Sensoren trodde først at det var spylevæsken det luktet av.

Men mistanken om at mannen kjørte med promille ble ganske sterk etter hvert.

I tillegg kom jo at han var der nettopp på grunn av promillekjøring, forklarer faggruppeleder Jan Petter Johansen ved Sør-Trøndelag trafikkdistrikt.

Sensoren måtte stoppe oppkjøringen etter at kandidaten allerede hadde kjørt et lengre stykke med promille, og tilkalle politiet.

- Vi tok en blåseprøve, men resultatet må analyseres med blodprøve før vi kan si akkurat hvor høy promillen var. Men det lyste knallrødt, for å si det sånn.

Evig fotgjenger?

- Han innrømmet at han hadde drukket kvelden før, men påsto at han hadde sluttet klokken ti.

En kan jo lure på om det var ti på formiddagen han mente, undrer vaktsjef Jon Eivind Schefte ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, og det må i tilfelle være mange år siden noe slikt skjedde her sist, tror Jan Petter Johansen.

Det vil nok også ta sin tid før 37-åringen får prøve seg bak rattet igjen.

- Fordi han nå er tatt to ganger, mister han førerkortet for alltid.

Men han kan søke om dispensasjon etter fem år, sier Schefte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder