Staff vil ha nye vitner

(VG Nett) Aktors «strafferabatt» til Benjamin-tiltalte Veronica Andreassen får forsvarer Tor Erling Staff til å kreve ny vitneførsel.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Tor Erling Staff ber om at det må føres nye vitner i Benjamin-saken. Under prosedyren til aktor Berit Sagfossen kom det fram at hun ville gi Veronica Andreassen (18) mildere straff fordi Andreassen har samarbeidet med POT i andre saker.

Sagfossen ville ikke si hvilke saker det dreier seg om, av hensyn til Andreassen.

Joe Erling Jahrs advokat, Tor Erling Staff, mener at han må få føre nye vitner i saken på grunn av de nye opplysningene.

Staff begrunnet sin begjæring om ytterligere bevisførsel med at Veronica Andreassens forklaring i retten har rammet hans klient Joe Erling Jahr hardt. Men Veronica har ikke hele tiden forklart seg like ufordelaktig for Jahr.

- Ved en tidligere anledning har hun forklart at hun visste at Joe Erling Jahr hadde tatt med seg en kniv fra leiligheten rett forut for drapet på Benjamin Hermansen. Veronica sa videre at alle i bilen visste det. Hun skal videre at det var hun som fucket opp stemningen, sa Staff om en forklaring som Veronica skal ha gitt til POT men som hun senere har trukket.

- Jeg ønsker å vite når samarbeidet mellom POT og Veronica startet. På hvilken måte foregikk samarbeidet? spør Staff i retten og ønsker med ytterligere bevisførsel å få en større klarhet i dette.

Da aktor Berit Sagfossen ble bedt om å kommentere dette ytterligere kunne hun ikke si mer en hva hun sa i forkant av straffepåstanden.

- Jeg kan bare si at det dreier seg om samarbeid i en annen sak enn denne, gjentok Sagfossen og fikk støtte fra Veronicas forsvarer, Tor Kjærvik.

Retten vil ikke ta noen avgjørelse på hvorvidt det skal tas inn nye vitner før Staff har begrunnet begjæringen nærmere.

Aktor la ned påstand om to år og seks måneders fengsel for Veronica Andreassen. Hun er tiltalt for medvirkning til drapet på Benjamin Hermansen 26. januar i fjor.

Rettssaken berammet ferdig fredag og dom ventes i neste uke. Får Tor Erling Staff det som han vil kan saken trekke enda lenger ut.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder